date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time26.01.2023

Як позбавиться від молі?

Як позбавиться від молі?

Час від часу ви помічаєте, що у вашій квартирі пурхають маленькі комахи, а точніше це у вас завелася міль. Це засмучує власниць дорогих шуб. Та бігаючи по кімнаті і плескати по цих комах, це дасть багато користі, адже пурхають самці, які взагалі мало їдять, а самки тим часом відкладають нові яйця, тільки уявіть собі – до триста штук кожна.

Учені підрахували, що за один рік народжується чотири покоління молі, і якщо яєчка всі збережуться і з них будуть личинки, то вони з’їдять до 30 кг вовни та іншої органіки, а ще вони розсмакували синтетичні волокна. Коли ви помітили темно-сірих метеликів,то варто перевірити вашу шкірянку, напевно, це вони нею наїлися.

Самка молі свої яйця відкладає де попало і далеко, тому личинки не можуть знайти їжу і не розвиваються. Але не всі різновиди молі так халатно ставляться до потомству, вони шукають місця, де їх комахи зможуть прогодуватися. Їх увагу привертає запах несвіжого одягу, поту, тому часто можна побачити як вони спочатку виїдають дірки на місцях, де раніше були плями. Щоб попередити напад цієї мошкари зберігайте чисту і добре відпрасовуйте одяг.

Светри, кофти, трикотаж складайте в поліетиленові пакети, тому що на них важко відкласти яєчка. Ці правила не стосуються хутряного одягу, адже їм потрібен вільний доступ повітря. Коли упаковувати одяг у газети, краще нехай вони будуть свіжими, тому моль боїться запаху друкарської фарби. Шубу зберігайте в чохлі з щільного паперу, а всередину покладіть засіб проти молі.

Екологічними засоби боротьби з міллю є камфора, кедрова деревина,листя хмелю, тютюн, поламавши сигарети кладуть у шафи. Свіжі апельсинові і мандаринові шкірки так само відлякують таких комах. Ще можна придбати колеус – кімнатна рослина листя якого не любить міль. Запах герані міль не переносить.Можна пошити маленькі мішечки, куди покласти сушену лаванду, материнку,гвоздику, м’яту.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: