date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time17.06.2021

Конфлікт дитини з учителем що робити?

Конфлікт дитини з учителем що робити?

Коли дитина скаржиться, що вчитель до нього чіпляється, батьки часто приходять в розгубленість: що робити? Чию сторону приймати?

Перш за все вам, як батькам,варто якомога об’єктивніше розібратися в ситуації. Адже помилятися може як ваша, дитина, так і вчитель. Не намагайся викликати у дитини почуття провини, покажіть, що ви – на її стороні, навіть якщо вона сама винна у трагедії. Скажіть, що ви любите її,незалежно від його вчинків. Скажіть:”Мені шкода, що так вийшло”, “Я тобі співчуваю”.

Цілком імовірно, що вам здасться, що неправий педагог. Не варто критикувати його при дитині, адже для школярів дуже важливий авторитет вчителя.

Якщо ви бачите, що ситуація вимагає вашого втручання, поговоріть з учителем, бажано наодинці, без свідків. Не звинувачуйте його і не беріться одразу ж виправдовувати дитину, покажіть, що ви хочете розібратися об’єктивно в ситуації.

Якщо неправа дитина 

Серйозно поговоріть з нею, поясніть, що вчитель не дарма його лаяв, аргументуйте свої слова: “Учителю складно вести урок, коли ти весь час крутишся”, “Ти вже достатньо дорослий, щоб зрозуміти, як треба себе вести” і т.п. Обговоріть з учителем, які спільні дії можна вжити. Адже у поганої поведінки дитини може бути вагома причина.Наприклад, йому нудно на уроці, тоді треба давати йому додаткове навантаження.Або він нічого не розуміє з того, що пояснює педагог – тоді варто позайматися з ним вдома.

Якщо неправий вчитель 

Звичайно, в ситуації “Я начальник, ти – дурень”, свою правоту відстоювати вкрай складно. Вдаючись до допомоги трітейського судді: психолога школи, завуча, директора. Якщо педагог дійсно неправий, важливо показати дитині, що ви завжди будете його захищати.

 Ви бачиш, що ситуація тільки погіршується? Переводьте дитину в інший клас або школу! Психологічні травми, отримані в школі,обходяться дуже дорого!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: