date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time10.03.2022

Луцьк отримав із Польщі новий автомобіль швидкої допомоги

Луцьк отримав із Польщі новий автомобіль швидкої допомоги

Польська компанія WAS, що спеціалізується на встановленні медичного обладнання в автомобілі, подарувала Луцькій територіальній громаді швидку допомогу. За словами міського голови Ігоря Поліщука, котрий особисто оглянув презентований “Фольксваген”, машина стане у стрій тільки-но пройде розмитнення, а це буквально, кілька днів.

 
 
 
 

На одометрі “швидкої” усього 140 тисяч кілометрів пробігу. А її начинню позаздрять навіть столичні клініки. Для медичних потреб українців поляки обладнали машину за останнім словом техніки: температурні режими, відеокамери салону, монітори, точки подачі кисню, дефібрилятор.

 
 
 
 

“Хочемо подякувати польській компанії WAS за цей подарунок для нашого міста. Сьогодні доставили автомобіль, що буде використовуватися для потреб нашої міської дитячої поліклініки, адже наразі у Луцьку – багато дітей, які приїхали сюди разом з матерями, як біженці. Ми маємо реагувати на ці виклики.

Хочу також подякувати Волинському об’єднанню Церков Євангельських Християн-Баптистів за те, що сконтактували нас із цією компанією, а також — депутату міської ради Роману Кравчук, що привіз сюди цей автомобіль.

Дуже вдячний, що сьогодні Польща підтримує наше місто та Україну в такі тяжкі часи”, – розповів Ігор Поліщук.

Благодійністю польська компанія WAS займається давно. Презентовані нею автомобілі є в багатьох українських містах, одначе числяться вони на балансі Збройних сил. А щоб техніка виконувала свої цивільні функції в межах окремо взятої територіальної громади — це вперше. 

 
 

За статистикою, нині в Польщі з Україною співпрацює кожна п’ята велика компанія. А це не лише фінансова підтримка, а й обмін досвідом. І хоча до вирішення усіх вітчизняних медичних потреб ще далеко, завдяки небайдужості закордонних партнерів — половину справи уже зроблено.

Управління інформаційної роботи міської ради

(777904, 777946, 777937, 727427)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: