date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time13.05.2019

Шахраї вигадали нову схему з Приват24 та Київстаром: жертвою може стати кожен, подробиці

Шахраї вигадали нову схему з Приват24 та Київстаром: жертвою може стати кожен, подробиці

Клієнт ПриватБанка поскаржився, що шахраї відібрали у нього 2,5 тисячі гривень. Постраждалий розповів про нову схему зловмисників через Приват24 і Київстар на сторінці в Facebook, повідомляє “Знай”.

“Мені протягом 3х днів приходили смс з тимчасовим кодом доступу до системи” Мій Київстар, я не надав цьому значення, так як думав спамери намагаються зламати або мало чого. Потім протягом 20 хвилин почалися чудеса. Прийшло 2 смс про відправлення переказу в системі Western Union і про отримання цього перекладу певним Родченко Андрієм Андрійовичем”, – пояснює чоловік.

Для перевірки українець вирішив зайти в Приват24 і виявив, що там близько десятка смс з номера підтверджень, шахраї намагалися підняти кредитний ліміт до 15 000, але в них не вийшло і після вони перевели з кредитки на основний рахунок 2,5 тисячі гривень і відправили Western Union, де моментально отримали ці кошти.

Потерпілий зазначив, що шахраї діють за чіткою та налагодженою схемою і в таку пастку може потрапити кожен українець.

“Шахраї зламують систему “Мій Київстар” і, якщо номер прив’язаний до Привату, включають в системі переадресацію всіх даних і при спробі входу в Приват вказують припустимо, що забули пароль. Пароль надсилається автоматом на ваш номер, але там вже активована переадресація на номер зловмисників. Вони з його допомогою отримують доступ в систему і все. Завісу”, – резюмує він.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: