date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time31.05.2023

Що робити, якщо тренування не дають результату?

Що робити, якщо тренування не дають результату?

Що робити, якщо правильне харчування і тренування не дають очікуваного результату, і вага рухається занадто повільно або не рухається взагалі? Причиною зазвичай є особливості метаболізму і помилки, здійснені в процесі харчування і тренувань.

Якщо регулярні тренування не дають бажаного результату, варто задуматися про можливі помилки, які багато роблять в процесі схуднення:

Їжі занадто багато, а тренувань занадто мало. У цьому випадку калорійність раціону попросту перевищує добові енерговитрати, дефіциту калорій не виникає, а значить, не відбувається спалювання жирової тканини.

Їжі занадто мало, а тренувань занадто багато. Це також є помилкою – на тлі сильного дефіциту калорій надмірне фізичне навантаження призводить до стресу, в результаті чого обмінні процеси сповільнюються. Погане харчування – не кращий супутник здорового схуднення.

Відсутність режиму тренувань. Якщо ви тренуєтеся нерегулярно, часто пропускаєте заняття, іноді приходите на тренування три рази на тиждень, а іноді – всього один, не варто дивуватися, що вага стоїть на місці.

Недолік силового навантаження при надлишку кардіо. Найважливішим фактором для схуднення є наявність силових тренувань – вправи з обтяженнями сприяють зміцненню і росту м’язової тканини. М’язи вимагають більше енергії, а значить, силовий тренінг незамінний при схудненні. У той же час, надлишок кардіо (біг, стрибки, велотренажер, скакалка, еліпсоїд) призводить до того, що організм починає позбавлятися від резервів в першу чергу за рахунок м’язів, і тільки потім – за рахунок жирової тканини. Кардіо нагрузки повинні слідувати за силовими, і їх надлишок не дуже корисний, якщо ви хочете ефективного та довгострокового схуднення.

Як побудувати тренування, щоб досягти потрібного ефекту?

Корисні циклічні навантаження, спрямовані на різні групи м’язів. Ви не тільки худнете, але і здобуваєте струнке, підтягнуте і гармонійно розвинене тіло.

Займайтеся за індивідуальною програмою, складеною заздалегідь. Три-чотири силових тренування в тиждень буде достатньо, щоб позбутися зайвої ваги і підтримувати форму надалі.

Організм адаптується до навантажень, тому кожні два-три місяці необхідно вносити корективи в тренувальну програму. При цьому велику частину тренування повинні складати базові вправи для великих груп м’язів, так як це підсилює обмінні процеси.

Не нехтуйте відпочинком між сетами і підходами. Відпочинок необхідний, щоб запобігти травмам і розтягуванням.

Не потрібно тренуватися на голодний шлунок – це призводить до руйнування м’язових волокон. На повний шлунок фізичні навантаження також шкідливі і неефективні. Для найбільшої результативності занять слід приймати їжу за годину до занять. У шлунку не повинно бути відчуття тяжкості, але ви не повинні відчувати голод.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: