date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time15.06.2020

Штрафи ПДР по автофіксації – як не отримати “лист щастя” помилково

Штрафи ПДР по автофіксації – як не отримати “лист щастя” помилково

Штрафи за порушення ПДР, які фіксують камери автофиксации, може відразу отримувати водій, а не власник автомобіля. Для цього потрібно призначити належного користувача. Тепер це можна зробити онлайн, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Фахівець пояснив, що належним користувачем є той, хто на законних підставах користується машиною, яка йому не належить.

Поліцейський стверджує, що замовником може бути фізична особа, в якої є водійське посвідчення, або юрособа. Процедура реєстрації безкоштовно.

Автофіксація ПДР, скрін з відео
Автофіксація ПДР, скрін з відео

Для того, щоб зареєструватися потрібно авторизуватися в кабінеті водія, вибрати послугу “Управління належним користувачем”.

Також потрібно ввести VIN-код авто, для якого необхідно стати таким користувачем та вибрати основу для належного користування.

Серед підстав може бути домовленість з власником; довіреність на право користування; договір оренди, найму або позички; договір фінансового або оперативного лізингу.

1 червня в Україні запрацювала система автоматичної фіксації порушень ПДР. Проте, зараз вона діє лише в Києві і у зв’язку з перевищенням швидкісного режиму. За кілька днів роботи кількість зафіксованих порушень перевищила 200 тис.

Перший етап роботи системи — фіксація порушення швидкісного режиму. Порушення швидкісного режиму в Києві — це перевищення швидкісного порогу в 73 км/год. Сюди закладено обмеження швидкості в населеному пункті 50 км/год, перевищення швидкості до 20 км/год, що передбачає попередження, і ще 3 км/год на похибку приладу.

Джерело: “Знай”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: