date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time15.06.2021

У якому випадку непристебнутий ремінь може врятувати життя водієві

У якому випадку непристебнутий ремінь може врятувати життя водієві

Так, у правилах дорожнього руху зазначено, що в деяких випадках необхідно ремінь безпеки відстібати. Зокрема, це стосується тих водіїв, які перетинають льодові переправи та замерзлі водойми поза організованими переправами, інформує Ukr.Media.

Перш за все, це правило створено здоровим глуздом. Оскільки людина, яка буде пристебнутою ременем безпеки, просто не зможе вибратися з машини, що тоне.

У всіх інших випадках водій повинен бути обов’язково пристебнутий. Крім того, пасажири в машині також повинні пам’ятати про ремені і пристібатися, якщо система безпеки передбачена конструкцією машини.

Також, згідно з правилами дорожнього руху, не пристібатися можна інструкторам із водіння, водіям і пасажирам з інвалідністю, фізіологічні особливості яких заважають користуватися ременями безпеки, та водіям і пасажирам оперативних і спеціальних транспортних засобів.

За ігнорування правила передбачений штраф у розмірі 510 гривень. За порушення правил використання ременя безпеки у разі ДТП передбачений штраф у розмірі 2400-8500 гривень.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: