date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time9.03.2020

Українці викликатимуть швидку та копів однією кнопкою, як працюватиме нова система

Українці викликатимуть швидку та копів однією кнопкою, як працюватиме нова система

Українцям анонсували нововведення щодо виклику поліції і швидкої допомоги. Так, поліцію тепер можна викликати по-сучасному – за допомогою фірмового мобільного додатку під назвою My Pol, а зміни у виклику “швидкої” пов’язані з ризиком поширення коронавіруса в Україні.

Правоохоронці презентували мобільний додаток, за допомогою якого, наприклад, поліцейські зможуть встановити точне місце розташування людини за допомогою геолокації. Варто зауважити, що додаток при установці зажадає від користувача багато особисті дані, без надання яких, повністю розкрити його функціонал не вдасться.

швидка допомога, скріншот з відео
швидка допомога, скріншот з відео

Крім виклику поліцейських за допомогою червоної кнопки SOS, додаток дозволить користувачам залишити правоохоронцям повідомлення про правопорушення, яке можна супроводити фотографією. 

До мінусів програми відноситься можливість для правоохоронців відстежувати місце розташування користувача – з іншого боку, в разі потрапляння в біду, мінус може стати плюсом.

Швидка допомога, YouTube
Швидка допомога, YouTube

У МОЗ розповіли, що бригада екстреної медичної допомоги зобов’язана буде приїхати за викликом до пацієнта з підвищеною температурою тіла і в разі підозри на коронавірус. Таким чином планується запобігти швидкому поширенню китайського вірусу серед українського населення.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: