date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time8.06.2022

Українцям розповіли, що буде з цінами на пальне найближчим часом 

Українцям розповіли, що буде з цінами на пальне найближчим часом 

За словами експерта Сергія Куюна, до вересня українці будуть жити в сезоні високого споживання пального.

З початком повномасштабної війни Україна зіткнулася з дефіцитом пального. Та останніми днями ситуація почала вирівнюватися, черг на АЗС стає дедалі менше.

Журналісти “Сніданку з 1+1” проінспектували столичні автозаправні станції та дізналися, чого чекати українським водіям.

За словами кореспондента, ситуація стабілізувалася з дизпаливом та газом. Щодо автогазу – чимало українських компаній закуповували його ще до 24 лютого, коли сталося повномасштабне вторгнення РФ. 

Що стосується бензину, то логістичний ланцюжок довелося поновлювати з нуля, цей процес триває й нині. За словами експерта Сергія Куюна, до вересня українці будуть жити в сезоні високого споживання.

“До вересня включно ми будемо жити в сезоні високого споживання. Тому що в Європі це активізація автомобільного сезону, в Україні та європейських країнах це активізація промислового комплексу. Зокрема, агропромислового. Тому це завжди високий сезон, високий дефіцит. Відповідно, зайвих об’ємів немає, постачати їх буде досить складно”, – пояснив експерт.

Наразі, як йдеться в сюжеті, бензовози на в’їзд до України пропускають без черги. Ціни на пальне, за словами експерта, будуть стабільними протягом найближчих 2-3 місяців.

Дефіцит пального в Україні

Як повідомляв УНІАН, в Україні в останній тиждень квітня почався дефіцит палива на АЗС. З метою вирішити питання його дефіциту 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне паливо на 40-43%.

17 травня уряд призупинив цінове регулювання на ринку палива. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизельне паливо мали бути не вище 58 грн за літр, а на бензин – не вище 52 грн за літр.

Згодом Держпродспоживслужба почала перевірки АЗС через завищені ціни на паливо.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: