date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time15.09.2021

В Україні розмитнити авто можна буде через Дію

В Україні розмитнити авто можна буде через Дію

Проект буде експериментальним і триватиме до серпня 2023 року. Подати документи та сплатити митний збір можна буде через Дію.

Кабінет Міністрів прийняв постанову, згідно з якою стартує експериментальний проект з розмитнення транспортного засобу через додаток державних послуг Дія. Відповідне рішення уряд підтримав на засіданні в середу, 15 вересня.

“Для українців часто таке ввезення авто перетворювався в обмеження і незручності. Ми плануємо зробити можливим розмитнення транспортного засобу через Дію. Приймаємо відповідну постанову, яка дасть старт реалізації такого експериментального проекту”, – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він додав, що все буде “максимально просто, зручно, без всякої корупції”.

Експериментальний проект триватиме з 2 грудня 2021 року по 31 серпня 2023 року.

Українці в цей період зможуть через Дію подати необхідні для митного оформлення автомобіля документи, оплатити митний збір і завершити оформлення транспортного засобу в автоматичному режимі.

Нарахування митних платежів відбуватиметься в автоматичному режимі з подальшою можливістю оплатити через Дію, йдеться в проекті постанови.

Нагадаємо, в Кабміні придумали, як спростити розмитнення авто з допомогою додатка Дія ще в травні поточного року.

Раніше Рада спростила розмитнення євроблях і знизила штрафи зі 170 тисяч грн до 8,5 тисячі. Під спрощене розмитнення потрапляють авто, завезені в Україну до 31 грудня 2020 року та які перебуваю

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: