date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time2.10.2023

Як навчитися вживати менше цукру

Як навчитися вживати менше цукру

У багатьох продуктах, навіть тих, які несолодкі на смак, міститься цукор. Споживання великої кількості цукру може мати негативні наслідки. Від цього продукту страждають наші зуби, серце, розвивається діабет і з’являється зайва вага. У день можна вживати не більше 6 чайних ложок цукру без шкоди своєму здоров’ю. Але ми часто вживаємо більше. Однак знаючи деякі тонкощі, можна запобігти зайвому споживанню цукру. Розглянемо ці тонкощі і не будемо робити помилок.

Читаємо етикетки

Не слід купувати продукти, не прочитавши етикетки, які до них додаються. Якщо ви це зробите, то ви побачите, що цукор додається в різні продукти, навіть ті, які зовсім несолодкі. Не слід купувати продукти, в яких міститься багато цукру. Зазвичай інгредієнти на упаковках перераховуються в порядку їх вмісту в продукті. Тому, якщо ви побачите цукор в перших рядках, то значить в цьому продукті буде містяться велика кількість цукру.

Вчимо інші назви цукру

Іноді виробники замінюють слово цукор іншими словами, такими як кукурудзяний або тростинний сироп, патока, кленовий сироп, сахароза, фруктоза і.т.п. Будьте уважні, всі інгредієнти, які закінчуються на оза містять в собі цукор. Вивчіть всі назви цукру і не піддавайтеся обману виробника.

Діємо поступово

Якщо ви вирішили відмовитися від цукру, не робіть це занадто різко. Все має відбуватися поступово. Якщо ви звикли додавати в чай дві чайні ложки, додавайте тільки одну. Через тиждень додайте в чай тільки половину, а ще через тиждень замість цукру додавайте трішки молока. Потім ви навчитеся пити чай повністю без цукру, і абсолютно не будете відчувати жодного дискомфорту.

Вживаємо білок

Чим більше ви споживаєте цукру, тим більше вас буде мучити почуття голоду. Тому намагайтеся більше вживати білка, здорових жирів і клітковини, так як вони дають відчуття насичення.

Додаємо ароматні інгредієнти

При зменшенні кількості цукру у вашому раціоні, у вас може виникнути слабкість і бажання лягти в крісло-ліжко. А якщо ви спробуєте замінити цукор на його замінники, то цього робити не варто, так як замінники цукру не є корисним продуктом для нашого організму. Щоб поліпшити смак страв без цукру, додавайте туди такі ароматні інгредієнти, як ваніль, спеції, цитрусові кірки.

Відмова від магазинних напоїв

Цукор міститься в багатьох напоях. Практично у всіх магазинних коктейлях, холодних чаях, енергетиках міститься велика кількість цукру, відмовтеся від таких напоїв.

Коли можна їсти солодке

Навіть якщо скоротили споживання цукру, ви можете час від часу насолоджуватися цукровими десертами. Зробіть собі правило, в яких випадках ви зможете поїсти солоденького. Наприклад це може бути один раз у вихідний.

Досить важко буває дотримуватися несолодкої дієту, але врешті-решт, наші смакові рецептори відрегулює і ми не зможемо їсти занадто солодкі продукти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: