date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time10.07.2023

Як відчистити монтажну піну

Як відчистити монтажну піну

Як говориться у відомому анекдоті, в інструкції до монтажної піні першим пунктом має йти: “переодягніть нові спортивні штани”.

І дійсно, монтажна піна може випадково потрапити на одяг, на шкіру рук. Причому така випадковість повторюється вкрай часто, що змушує задуматися про закономірності цієї неприємності. Отже, як бути, якщо руки забруднилися в монтажній піні?

Як можна відчистити монтажну піну?  

Якщо монтажна піна ще не застигла дійте швидко. Ця тактика дозволить позбутися від ще більших проблем. Не застиглу монтажну піну з рук можна легко (або відносно не складно) відмити за допомогою розчинника. Підійде популярний уайт-спірит. Можна брати спеціальний розчинник, який пропонує виробник даної монтажної піни або звичайний ацетон.

Щоб змити з шкіри рук монтажну піну, яка ще не застигла (до речі, не тільки з рук, але і з будь-якої поверхні взагалі), треба рясно змочити ганчірку в розчиннику і – фрагмент за фрагментом – очистити за її допомогою шкіру. Ось так просто. Це зажадає трохи часу. Під час змивання монтажної піни, не можна залишати не видалених частин, навіть невелика її кількість, сподіваючись, що зчистити таку малість буде легше і потім ви швидко з цим впораєтеся. Час в цьому випадку проти вас.

Якщо монтажна піна вже застигла

Застигла монтажна піна – це проблема. Досить подивитися, що говорять самі виробники про свій товар. Монтажну піну, яка вже встигла засохнути, розчинити можна. Не допоможе тут ні уайт-спірит, ні якісь спеціальні розчинники, ні ацетон, ні що-небудь ще. Виробники монтажної піни прямо заявляють, що цей матеріал віддерти після застигання можна тільки механічним способом.

Отже, якщо монтажна піна засохла на руках, потрібно для початку руки сильно намилити. Замість мила можна також скористатися яким-небудь жирним кремом. Це потрібно зробити для того, щоб захистити руки хоч трохи від механічної дії, а також зняти тертя, яке призведе до здирання шкіри разом з піною. Коротше кажучи, зробити цей крок потрібно обов’язково, а без цього відчистити монтажну піну з шкіри краще і не намагатися.

Далі беруть дрібний або велику=ий наждачний папір (залежно від того, скільки піни знаходиться на руках). Чим більше піни, тим крупніше можна вибирати наждачку, якщо піни не надто великий шар, краще, щоб зерна в ній були дрібні, а сама вона помягче. Тепер фрагмент за фрагментом потрібно стирати монтажну піну. Діяти треба обережно. Адже шкіра може легко здирати разом з піною, що призведе до почервоніння, можливо алергії, запаленню та інших неприємних ефектів.

Але якщо діяти акуратно, нічого з цього не загрожує. Головне, не особливо поспішати і відчищати піну шматочок за шматочком, не надто натискаючи на наждачний папір. Наступний раз має сенс надягати рукавички, щоб руки були захищені під час роботи. Так можна відчистити монтажну піну з будь твердої поверхні, але видалити її з тканини, на жаль, не вийде.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: