date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time17.04.2024

Як зробити цукровий скраб

Як зробити цукровий скраб

Щоб шкіра була гладкою і шовковистою за неї треба регулярно доглядати. Для цього використовують різні креми і маски, але перш, ніж їх нанести, треба очистити обличчя і тіло від омертвілих клітин і бруду. Допоможуть в цьому різні скраби. Рекомендуємо спробувати приготувати ці засоби в домашніх умовах.

Чим корисний скраб з цукру?

Цукровий скраб – це відмінний засіб для видалення омертвілих клітин епідермісу. Якщо систематично не очищати шкіру, то вона буде постійно лущитися, можуть утворитися огрубілі ділянки, в цих місцях іноді з’являється відчуття сухості. Після проведених процедур все це зникне. Очистяться пори, колір вирівняється, з’явиться гладкість, матовість і свіжість.

Для приготування засобів можна використовувати різні інгредієнти, за основу звичайно беруть каву, сіль і цукор. У чому переваги останнього? По-перше, це натуральний продукт, який є на кожній кухні. Для виготовлення скрабу підійде і тростинний і білий буряковий цукор. По-друге, він не викликає алергії.  По-третє, дбайливо очищає шкіру і при цьому не сушить її.

Цей засіб відмінно підійде для обличчя, губ і тіла. З його допомогою можна позбутися не тільки від відмерлих клітин, але і від целюліту і розтяжок. При правильному проведенні процедури, кров приливає до обличчя, прискорюється регенерація, нормалізуються обмінні процеси в клітинах, в них надходить більше кисню. Це сприяє підвищенню тонусу і пружності шкіри, вона розгладжується і омолоджується.

Для приготування скрабів з цукру підійдуть:

  • Ароматичні і рослинні масла;
  • Свіжовичавлені соки;
  • Ягоди;
  • Мед;
  • Вітаміни;
  • Лікарські трави.

Практично всі з цих інгредієнтів доступні і коштують недорого. При приготуванні рекомендується використовувати тільки ті інгредієнти, які підходять для певного типу шкіри і не викликають алергії. Природно, перевага віддається натуральним складовим.

Для приготування та зберігання бажано брати неметалічний посуд.

Цукор та олія. На одну порцію знадобиться повна чайна ложка цукру і столова ложка олії, підійде гарбузова, оливкова, рицинова або абрикосова, яка більше подобатися або є в наявність. Отриману суміш наносять на чисте обличчя, масажують 3-5 хвилин і видаляють теплою водою. Засіб володіє очищує, зволожуючим і пом’якшувальною ефектами.

Якщо замінити рослинне масло вершковим і додати 1 ст. л. вершків + яєчний жовток, то вийде вже другий скраб. Використовувати його можна не тільки для лиця, але і для тіла.

Ароматний і ніжний засіб для пілінгу вийде, якщо змішати по 1 ст.л. цукру та оливкової олії. Для аромату додають пару крапель будь-якого ароматичного масла або ванілі. Для ніжності і живлення – рідкий вітамін Е і масло кокоса.

Отримані скраби наносять легкими круговими рухами. Для лиця буде достатньо 5 хвилин, для тіла 15, після цього вмиваються або купаються. Після закінчення процедури необхідно помазати обличчя і тіло живильним або зволожуючим кремом.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: