date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time24.09.2020

За скільки можна буде продати земельний пай: посадовець озвучив ціну за гектар

За скільки можна буде продати земельний пай: посадовець озвучив ціну за гектар

Ринкова ціна на землю сільськогосподарського призначення в Україні складатиме не менше 1000 доларів США за гектар.

Таким прогнозом поділився голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко в ефірі програми “Офіційна розмова” на телеканалі “Дім”.

“Не нижче тисячі доларів буде коштувати гектар української землі, а ринкова вартість буде зростати щорічно, і дуже швидко. Тому що земля родюча, конкуренція велика. Аграрний сектор країни – це 50% валютної виручки сьогодні і 20% ВВП в цілому. Тому ми бачимо всі передумови для того, щоб капіталізація української землі росла і громадяни України, не поспішатимуть продавати, а будуть здавати її в оренду, зможуть отримувати пасивний дохід – він сьогодні у нас теж зростає, оренда сьогодні щорічно – зростає мінімум на 10 15%, земля фактично буде краще всякого депозиту“, – заявив посадовець.

За його словами, ринок землі, який відкриється в Україні в липні 2021 р року буде консервативним – землі державної і комунальної власності не стануть об’єктом купівлі-продажу.

Фактично буде відкритий лише ринок земельних паїв – йде мова про 7 мільйонів громадян, які останні 20 років не мали права продавати землю.

У відомстві запевнили, що земля не стане власністю окремих латифундистів.

“Ми дозволяємо громадянам України легально дарувати, продавати земельну ділянку, земельний пай – без обмеження з точки зору розпорядження. Вони вільні у розпорядженні своїм майном. Але при цьому ми даємо чітке обмеження: оборот землі і концентрація в одних руках може бути не більше 100 га в одні руки. ми не дозволяємо робити концентрацію латифундистам, ми жодним чином не пускаємо іноземців на ринок землі в Україні”, – підкреслив глава Держгеокадастру.

Джерело: “Знай”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: