date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time16.05.2023

5 рецептів вітамінних коктейлів для дорослих та малечі

5 рецептів вітамінних коктейлів для дорослих та малечі

У період сезонних ГРЗ дуже важливо, щоби організм отримував необхідну кількість вітамінів. 

Тому пропонуємо найкращі рецепти вітамінних коктейлів, які дуже легко приготувати на кухні власноруч.

Заряд бадьорості

Цей коктейль не тільки смачний, але й поживний – за рахунок банана і вівсяних пластівців. Непоганий варіант для легкого сніданку або перекусу між прийомами їжі.

Містить: фолієву кислоту, бета-каротин, вітаміни групи В, аскорбінову кислоту.

Інгредієнти: 1 велика морквина, 1 яблуко, 1 банан, 1 апельсин, 4 столові ложки вівсяних пластівців, 600 мл апельсинового соку.

Приготування: моркву, очищене і звільнене від кісточок яблуко, скибочки апельсина подрібніть в блендері. Додайте вівсяні пластівці, банан, апельсиновий сік і ще раз ретельно збийте блендером.

Овочевий бум

Коктейль багатий антиоксидантами і мікроелементами, а також стимулює роботу кишечнику, що важливо для підтримки імунітету. Дорослим допоможе зберегти молодість, підліткам – чистоту шкіри, а дітям – гарне самопочуття.

Містить: бета-каротин, лікопин, аскорбінову кислоту.

Інгредієнти: 1 невелика морквина, 1 огірок, 200 г стебла селери, 3 великі помідори, 3 гілочки кропу.

Приготування: подрібніть всі інгредієнти і пропустіть через соковижималку.

Ягідний настрій

Журавлина з брусницею – не тільки відомі борці з застудою, але й досвідчені охоронці, які вміють не пускати її в наш організм. На щастя, вони не втрачають своїх властивостей, навіть у замороженому вигляді.

Містить: багато вітаміну С, вітаміни групи В.

Інгредієнти: по 2 ст. л. заморожених брусниці та журавлини, три чверті склянки будь-якого фруктового соку, столова ложка натурального йогурту, чайна ложка меду.

Приготування: всі компоненти збийте в блендері.

Зігріваючі цитруси

Цей фруктовий коктейль має легку зігрівальну дію – за рахунок вмісту кореня імбиру. Якраз те, що потрібно, коли за вікном мінусова температура!

Містить: багато вітаміну С.

Інгредієнти: 3 апельсина, 2 лимона, корінь імбиру завдовжки 10 см, 5 ст. л. цукру, 150 мл води, мінеральна вода для розведення – за смаком.

Приготування: із цитрусових вичавіть сік. Корінь імбиру почистіть, тонко наріжте, залийте водою, доведіть до кипіння і тримайте на малому вогні 10 хвилин. Відвар процідіть, розчиніть у ньому цукор, трохи остудіть, додайте сік цитрусових.

Такий коктейль краще пити теплим.

Святковий коктейль

Він не тільки смачний і корисний – його можна розлити у красиві келихи, прикрасити листочками м’яти і подавати як святкову страву. Підходить для дитячого дня народження – та й просто для будь-якого дня, коли вам раптом захотілося відпочити від суворих буднів.

Містить: йод, аскорбінову кислоту, вітаміни групи В, кальцій.

Інгредієнти: 5 ківі, невеликий пучок м’яти (використовуємо тільки листочки), 150 г вершків жирністю 33%, 250 г морозива, 2 ст. л. цукру.

Приготування: охолоджені вершки збийте з цукром, доки вони не перетворяться на досить щільну суміш. Ківі і частину листя м’яти подрібніть в блендері, додайте морозиво і збийте ще раз. Розлийте коктейль у келихи, прикрасьте збитими вершками і листочками м’яти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: