date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time28.03.2019

Рання сивина: причини і лікування

Рання сивина: причини і лікування

Хоча сивина вважається ознакою мудрості і життєвого досвіду, її поява у молодих жінок і чоловіків приносить їм лише засмучення. У середньому сиве волосся з’являються у людей у ​​віці близько 40 років. Однак нерідко можна зустріти представників шановного віку, волосся яких не торкнулася сивина.

На противагу цьому зустрічається чимало і молодих людей, які дуже рано зіткнулися з проблемою втрати забарвлення волоссям. Особливо сумно, коли перше сиве волосся з’являються ще до 20 років. Є кілька причин, чому організм зменшує вироблення меланоцитів, що відповідають за колір волосся.

Рання сивина: причини.

Вагому роль у процесі посивіння грає генотип людини. Чим пізніше стали сивіти батьки, тим більше шансів у їхньої дитини на тривале життя без сивини. Крім цього володарі світлого волосся зберігають натуральний колір волосся набагато довше, ніж люди з темним волоссям.

Серед основних причин, що ведуть до посивіння, виділяються такі:

  • вік людини, через що в організмі починаються незворотні зміни;
  • проблеми в діяльності залоз внутрішньої секреції;
  • дефіцит важливих вітамінів і мінералів;
  • надмірні фізичні навантаження і робота в нічну зміну;
  • емоційне напруження, часті стреси;
  • тривале або часте перебування під прямими променями сонця.

Рання сивина: лікування.

Якщо сивина з’являється до 30 років, то радять звернутися за консультацією до лікаря-трихолога. Він допоможе виявити причини цього процесу і призначить курс лікування з метою його зупинки. Однак трихологи є не в кожному місті, тому нижче наведемо деякі поради, які дають лікарі тим, хто бажає якомога довше не сивіти або зупинити процес посивіння.

Профілактика ранньої сивини:

1. Здоровий спосіб життя:
• правильне харчування: зменшення кількості жирної, солодкої, солоної, пряної їжі, фаст-фуду, снеків. Збільшення в раціоні кількості кисломолочних продуктів, зелені та рослинної їжі;
• відсутність шкідливих звичок;
• спорт, ранкова зарядка, плавання, біг;

2. Процедури загартовування організму, які покликані поліпшити імунну систему, що позитивно відбивається на стані всього організму. Крім цього бажано щодня гуляти або робити вправи на свіжому повітрі.

3. Зміцнення нервової системи. Постійні стреси і переживання є однією з основних причин появи сивого волосся. Загальновідомо, що сильне горе може зробити людину сивим за кілька годин. Тому необхідно стежити за здоров’ям своєї нервової системи, виховувати в собі оптимістичний погляд на життя, навчитися релаксації або медитації.

4. Обрізання сивого волосся. Досить часто люди намагаються висмикнути перші сиві волоски. Однак правильніше було б обрізати сивий волос, але його корінь не пошкоджувати.

5. Лікарі вважають, що рання поява сивини пов’язано з нестачею вітамінів і мінералів в організмі. Особлива роль у цьому належить вітаміну В3, який здатний сповільнювати появу сивини, і міді.

Лікування ранньої сивини народними методами.

Нетрадиційна медицина пропонує декілька рецептів, які допоможуть поліпшити стан волосся і відсунути час появи сивини.

1. Кропивна маска. Один раз в тиждень можна побалувати волосся маскою з листя кропиви. Для цього треба взяти 100 г подрібненого листя і змішати їх з 1 ст.л. теплого вершкового масла і одним яєчним жовтком.

2. Кропив’яний настій. Для поліпшення кольору волосся і збереження фарбувального пігменту рекомендується раз на тиждень обполіскувати волосся настоєм кропиви. Для його приготування треба взяти 3 ст.л. листя і стебел кропиви на півлітра окропу і залишити настоятися протягом 20 хвилин. У теплий проціджений настій додають 1 ст.л. оцту, після чого його необхідно втерти в коріння волосся.

3. Абрикосовий сік. Народні лікарі вважають, що вживання свіжовичавленого абрикосового соку по склянці на день є хорошою профілактикою поява сивого волосся. Таким ж корисними властивістю володіє грушевий і ожиновий соки.

4. Сік зелені. Вживання в добу 20 г соку петрушки, пастернаку або селери допоможе молодим людям якомога довше зберігати природний насичений колір волосся.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: