date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time11.03.2020

Алергія, грип або коронавірус – як відрізнити хворобу, симптоми

Алергія, грип або коронавірус – як відрізнити хворобу, симптоми

Коронавірус продовжує шаленими темпами “косити” людей і вже заразив понад 100 тисяч по всьому світу. Практично у жодній країні немає “тихої гавані”, де не промишляє коронавірус з Китаю.

Люди можуть відчувати тривогу кожен раз, коли відчувають легке першіння в горлі або кашель через шалений ажіотаж. Головні відмінності між типовою алергією, симптомами застуди та грипу та симптомами, пов’язаними з коронавірусом.

коронавірус, ілюстративне фото Getty Images
коронавірус, ілюстративне фото Getty Images

Чи може закладений ніс виявитися небезпечним захворюванням, розповів доктор Грег Поланд, професор медицини та інфекційних захворювань в клініці Майо. 

Симптоми алергії

Якщо у вас сверблять очі і з’явився нежить, то найімовірніше у вас алергія.

“Проблема сезонних алергій полягає в тому, що вони впливають на ніс і око. Вони, як правило, носові, і більшість симптомів локалізуються на голові, якщо тільки у вас не з’являється висип”, – говорить Поланд.

Симптоми коронавіруса та грипу

Вони є більш системними та впливають на все тіло. Варто звернути увагу на свою температуру.

“Грип і новий коронавірус, вони вражають інші системи і нижні дихальні шляхи. Найімовірніше, у вас не буде нежиті, але у вас може бути біль у горлі, кашель, жар або важке дихання. Так що це трохи інший клінічний діагноз”, – говорить Поланд.

Коронавірус в Італії, скріншот з відео
Коронавірус в Італії, скріншот з відео

Поланд каже, що малоймовірно, що алергія призведе до лихоманці. Зазвичай вона також не викликає задишку, якщо тільки у вас немає таких захворювань, як астма. Тобто, симптоми алергії зустрічаються регулярно і звичайно слабко виражені.

Лікар зазначає, що якщо у вас були одні і ті ж симптоми приблизно в один і той же час, рік за роком, ви, мабуть, відчуваєте сезонну алергію. У цьому випадку безрецептурні ліки та інші регулярні заходи допоможуть вам почувати себе краще.

У той же час, симптоми коронавіруса і грипу можуть вивести вас з ладу.

“Якщо у вас гострий випадок коронавіруса або грипу, ви будете відчувати себе таким втомленим, таким хворим, що вам, в основному, буде хотіти спати. Всі побачать різницю”, – говорить він. “Алергія може викликати у вас почуття втоми, але вона не викличе сильну біль у м’язах або суглобах”, – додає фахівець.

При звичайних захворюваннях ви почнете відчувати себе краще після відпочинку і належного догляду протягом декількох днів (якщо тільки ви не літня людина або у вас немає інших захворювань).

З плином часу симптоми коронавіруса і гострого грипу можуть погіршитися, тоді слід звернутись до медиків. Лікар каже, що підозра на коронавірус повинна викликати задишка.

“У людей також може розвинутися пневмонія від грипу, який має схожу картину, тому в будь-якому випадку вам захочеться звернутися до лікаря”, – додає він.

Ранні симптоми алергії, застуди, грипу і коронавіруса можуть бути схожими.

Поланд каже, що початкові стадії застуди, грипу і коронавіруса можуть бути дуже схожими, а деякі випадки коронавіруса і грипу можуть бути настільки легкими, що проходять дуже непомітно.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: