date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time24.11.2020

Чим корисний чай з ромашки

Чим корисний чай з ромашки

Хоча ромашковий чай є одним з найпопулярніших трав’яних чаїв, не всі люди знають про його властивості і використовують, коли це необхідно.

Вирішує проблеми зі сном

Ромашковий чай буде корисний людям, які стикаються з безсонням, в тому числі хронічним, а також тим, хто скаржиться на погіршення якості сну. У складі ромашки присутній апігенін. Цей антиоксидант має властивість впливати на рецептори в головному мозку, які викликають почуття сонливості. Крім того, апігенін бореться з поганим настроєм і депресією.

Поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту

Ромашковий чай рекомендується пити під час діареї, оскільки він здатний знижувати запальні процеси. Крім цього ряд досліджень довів, що ромашку можна застосовувати як профілактику виразки шлунка, через те, що вона знижує рівень кислотності. Подібний напій в цілому сприятливо впливає на роботу травної системи.

Профілактика онкологічних захворювань

Ромашка може знижувати ризик розвитку окремих видів раку. Антиоксидант апігенін захистить від раку грудей, матки, простати й травного тракту. Зараз вчені активно вивчають можливість ромашки захищати від раку щитовидної залози.

Нормалізація рівня глюкози в крові

Оскільки цей напій володіє протизапальними властивостями, його вживання допомагає зменшити руйнування клітин підшлункової залози, що виробляє інсулін. Внаслідок цього рівень цукру в крові приходить в норму.

Зміцнення серцево-судинної системи

Ромашка багата такими речовинами як флавони. Вони цілюще впливають на роботу серця, оскільки знижують рівень поганого холестерину. Це своєю чергою допомагає вирішити проблему підвищення артеріального тиску. Таким чином, якщо ви страждаєте одним із захворювань серцево-судинної системи, намагайтеся частіше пити ромашковий чай.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: