date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time23.04.2023

Чим небезпечний зубний камінь?

Чим небезпечний зубний камінь?

16 з 30 осіб мають зубний камінь. На думку багатьох, він може бути тільки у курців, вони помиляються, тому як у них з’являється зубний наліт. А ось камені можуть з’явитися у будь-якої людини, навіть, у тих, які ніколи не курили.  Чому все-таки з’являється зубний камінь і як з ним боротися?    

Як з’являється зубний камінь?    

Камені – це відкладення того, що ви їсте, тобто затверділий зубний наліт. З’являються зубні камені, якщо ви погано чистите зуби і вживаєте мало твердої їжі. Все, що ми їмо, а також наша улюблена піца, солодка і газована вода, морозиво – все це є відмінною середовищем для бактерій, якщо вчасно не чистити зуби. Внаслідок цього ваш рот є домом і розсадником бактерій. Живучи в роті бактерії їдять залишки їжі. По початку бактерій не багато, але вони швидко розмножуються. Спочатку камені утворюють м’який наліт, але коли бактерії гинуть, наліт твердне. І тоді зчистити його щіткою стає не просто. Так само камені можуть з’являтися при порушеннях в ШКТ.      

Чим зубний камінь небезпечний для зубів?    

Утворені камені починають тиснути на ясна, через час вони починають рости і під яснами. Це може привести до пародонтиту, після чого коріння зубів оголюються, а зуби починають хитатися.    

Виникає зубний наліт, тому, що люди не чистять зуби або чистять, але не правильно. Правильна чистка зубів має на увазі те, що рухатися щіткою потрібно зверху вниз, а не в сторони, ніби зчищають наліт. Кожен зуб необхідно чистити окремо, повторювати це процес три хвилини.    

Профілактика зубного каменю    

Користуйтеся якісною пастою і зубною щіткою, тому як неякісні щітки можуть не впоратися зі своїм завданням. Їжте більше твердої їжі і жуйте всій щелепою, а не однією стороною.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: