date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time19.03.2021

Ці кілька харчових звичок допоможуть подолати проблему з закрепом

Ці кілька харчових звичок допоможуть подолати проблему з закрепом

Харчові звички, які допомагають уникнути закрепу, пов’язані зі споживанням продуктів, що збільшують об’єм стільця і стимулюють перистальтику кишківника, інформує Ukr.Media.

Пити воду

За словами фахівців, це перший крок до вирішення проблеми закрепів. Вони рекомендують починати свій день зі склянки теплої води і споживати рідину протягом доби. Гарна гідратація позитивно впливає на роботу кишківника, робить його рухи більш плавними і частими.

Вживати сир та інші продукти з пробіотиками

Такі продукти містять корисні бактерії, що покращують функціонування кишківника. Споживання двох-трьох порцій на день сприяє оздоровленню кишкового мікробіома.

Їсти недостиглі банани

Вони містять велику кількість клітковини, що впливає на консистенцію стільця і сприяє його просуванню кишковим трактом.

Додавати у страви чорнослив

Цей фрукт відомий своїм високим вмістом клітковини і природною проносною дією. Його додавання у різноманітні страви домашньої кухні — одна з корисних звичок для профілактики застійних процесів у кишківнику.

Щодня з’їдати одне яблуко

Експерти рекомендують їсти яблука не очищеними від шкірки — така звичка теж допомагає уникати проблем із закрепом. Яблучна шкірка містить багато пектину, який ферментується кишковими бактеріями разом з утворенням коротколанцюгових жирних кислот. Завдяки їх дії стілець пом’якшується, скорочується час його проходження через кишківник.

Пити молоко з маслом

Прийом чашки теплого молока з розчиненими у ньому однією-двома чайними ложками пряженого масла перед сном є ще одним ефективним засобом для профілактики закрепу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: