date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time16.11.2023

Як почистити диван в домашніх умовах?

Як почистити диван в домашніх умовах?

Диван, мабуть, один з найбільш затребуваних предметів інтер’єру. І з причини особливої популярності часто брудниться, швидко обростає плямами і цятками. Погодьтеся, одиниці моделей м’яких меблів передбачають змінну оббивку, багато людей не визнають покривал і пледів, тому питання чистки дивана стоїть найчастіше надзвичайно гостро.

Домашня чистка дивана від пилу

Диван влаштований таким чином, що є прекрасним накопичувачем пилу. Причому воін може проникати досить глибоко і, пропилососити оббивку, розумієш, що проблема не вирішена. Але існує один спосіб, що дозволяє провести «вологе» прибирання глибинних частин м’яких меблів. Для цього змочіть чисте простирадло прохолодною водою і добре відіжміть. Можна навіть скористатися функцією віджимання пральної машини -автомат. Нам важливо, щоб простирадло була вологим, а не мокрим, інакше мокрий диван буде довго сохнути, а на оббивці залишаться розводи. Тепер накрийте диван простирадлом і вибивайте його руками. Весь пил підніметься на поверхню і залишиться на простирадлі. Можна у воду, якою змочуєте простирадло, додати кондиціонер для білизни. Після цієї нехитрої процедури диван стане ще й приємно пахнути. Якщо ви використовуєте біле простирадло, то результат чищення побачите відразу – простирадло стане сірим від пилу. Після того, як процедура закінчена, потрібно буде пропилососити оббивку, щоб прибрати залишки незібраного пилу.

Багато хто робить чистку дивана миючим пилососом. Однак робити цього не можна. Миючий пилосос занадто зволожить не тільки поверхню дивана, але і його « начинку», а після цього диван буде довго сохнути і, можливо, придбає неприємний запах вогкості. З обережністю потрібно користуватися і паровою шваброю. Так, вона забезпечує глибинну дезінфекцію м’яких меблів, але також може надмірно зволожувати оббивку.

Деякі умільці рекомендують запросити додому представника фірми, яка торгує професійною технікою для хімчистки. На вашому дивані вам продемонструють всі функції супер техніки, не взявши з вас ні копійки. Правда, вам будуть наполегливо пропонувати придбати диво -пилосос, тому психологічно потрібно заздалегідь готуватися до пресингу.

Чистка дивана від різних плям

Плями від їжі і напоїв з’являються на диванах досить часто, особливо, якщо мова йде про меблів у вітальні. Видаляти будь-які свіжі плями потрібно відразу ж. Деколи для їх безслідного видалення достатньо звичайної води і махрового рушника. Запущені плями можуть доставити масу проблем і стати причиною солідних матеріальних витрат.

Отже, якщо ви тільки що поставили пляму на оббивку дивана, потрібно швидко промокнути розлиту рідину паперовим рушником. Потім змочити теплою водою рушник і насухо витерти. Якщо ви пролили сік, каву або пиво, можна злегка намилити рушник звичайним господарським милом. Краще буде використовувати мило – плямовивідник. Його вартість символічна, зате таке мило добре виводить плями. Сильно милити пляма не потрібно – просто без зусиль потерти. Допоможуть і вологі серветки з плямовивідником – це навіть зручніше. Коли слід плями зник, потрібно добре протерти поверхню вологим рушником, а потім висушити сухим махровим рушником. Якщо оббивка буде висихати повільно, то на ній залишаться розводи. Тому сушити диван краще за допомогою фена або тепловентілятора.

При видаленні плям не рекомендують використовувати сильно пінисті порошки, засіб для миття посуду і т. п. Їх згодом важко змити з оббивки.

А тепер про способи виведення частих плям:

Жирні плями потрібно відразу рясно посипати сіллю або крохмалем, а через 10 хвилин зняти порошок з поверхні дивана. Далі протерти рушником, змоченим в мильній воді і висушити.

Плями від їжі відразу ж змивають мильною водою, намагаючись не надто мочити тканину оббивки.

Плями крові потрібно змивати губкою, змоченою в холодній воді, ні в якому разі не в теплій, інакше кров згорнеться і глибоко закріпиться на тканині.

Плями від фломастерів, кулькових ручок та інших чорнила виводять за допомогою ацетону або спирту.

Якщо пляма посаджено на шкіряний диван, використовуйте все ту ж мильну воду. Не слід тиснути на оббивку із зусиллям і терти. І найважливіше – не сушіть шкіру феном. Шкіряна поверхня повинна висохнути сама. Був випадок, коли білий шкіряний диван при транспортуванні забруднився мазутом. Допомогла м’яка губка і засіб для миття посуду, від плями не залишилося й сліду.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: