date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time19.01.2023

Як правильно вибирати сир?

Як правильно вибирати сир?

Першим ділом подивіться на упаковку – до складу сиру входять насамперед: молоко (козяче або коров’яче), сіль, спеціальна закваска.

Нерідко в сир додаються ще й добавки: хлористий кальцій (Е509), молочна кислота (Е270) і бета-каротин (Е160а). Залежно від виду добавки, яку додають при бродінні, виходить різні сорти сиру.

При покупці сиру слід звертати увагу також на наявність прянощів в сирі і відсоток солі.

Натуральний сир коштує дорого. Адже відомо, що для виробництва 1 кг сиру, потрібно близько 10 літрів молока. А що якщо ви все-таки захотіли купити якісний сир, але не впевнені, що варто платити за нього таку велику вартість? Подивіться на упаковку – якщо в складі сиру є рослинні жири, то це сир низької якості і він не повинен коштувати занадто дорого/

Відріжте шматочок сиру товщиною 0,5 сантиметра і залиште його в теплому місці: якщо сир не завітриться, а покрився жирної плівкою, то це сир низької якості.

Подивіться на зріз сиру: якщо краї завітрились і пожовкли, значить в сир доданий фарбник і це сир не найвищої якості.

Подивіться на колір сиру: чим він біліше, тим нижчої якості сир (це правило не відноситься до адигейській сиру і бринзи), так само важливий «малюнок» сиру (розташування дірочок і отворів в масі сиру). Н

айкраще купувати сир в герметичній упаковці, або в упаковці, передбаченій виробником. Зберігати сир потрібно в холодильнику, подалі від сильнопахнущих продуктів, овочів і фруктів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: