date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time30.01.2023

Як пити і не п’яніти?

Як пити і не п’яніти?

Пити, і не п’яніти, можна. Щоб не сп’яніти, напередодні заходу, години за чотири необхідно випити невелику кількість спиртного. Потім щільно закусити. Після цього можна пити досить багато – організм уже має ресурси, щоб впоратися з алкогольною атакою.

Ефективно за годину до вживання алкоголю випити чотири таблетки активованого вугілля, або ж хвилин за 40 – по таблетці аспірину і фестала для забезпечення нормальної роботи шлунка.

Перед самим гулянням корисно випити чашку добре завареної чорної кави або чаю з лимоном – лимон в чаї та каві нейтралізує алкоголь. Не варто змішувати напої. Шампанське плюс горілка – страшний коктейль. Необхідно знати, що змішування різних спиртних напоїв викликає сильне сп’яніння, набагато сильніше, ніж великі дози одного напою. Можна запивати пиво горілкою, але не можна робити навпаки. Головне, не забувати добре закушувати.

І останнє. Якщо в напівп’яному стані, ви в змозі вийти на свіже повітря в холодний час, то від повітря можна ще більше сп’яніти, аж до втрати свідомості.

Як позбавиться від болю в голові після застілля

Після сильного пияцтва на другий день вранці часто болить голова, кепське відчуття в шлунку. Для ліквідації цих відчуттів достатньо ефективними є народні засоби, що допомагають позбутися наслідків споживання великої кількості алкоголю. Ось вони:

У склянку з холодною водою додати 20 крапель м’ятного спирту і відразу випити.

Іноді корисно просто сходити в лазню.

Якщо дуже сильно болить голова – випити склянку огіркового розсолу.

Якщо напередодні людина не тільки багато випила, а й поїла зайве, то на другий день рекомендується нічого не їсти, крім фруктів, і лежати з грілкою на животі.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: