date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time13.03.2019

Як вибрати шпалери?

Як вибрати шпалери?

Здавна людина прагнула прикрасити своє житло: вішали на стіни килими, гобелени, оббивав їх різними матеріалами. В даний час найбільш популярним матеріалом для обробки стін є шпалери.

Яким же чином вибрати правильно шпалери, які підходять саме доданого приміщення?

По-перше, необхідно враховувати колір. При виборі кольору, потрібно враховувати меблі, штори (жалюзі), і їх колірну гамму. Однак, зовсім необов’язково, щоб колір шпалер повністю співпадав з основними кольорами інтер’єру, так як деяким речам потрібен фон, щоб виділитися.

По-друге, потрібно не забувати про освітленість самого приміщення. У кімнатах з поганим освітленням краще вибрати світлі теплі тони і дрібний малюнок. У світлих кімнатах добре будуть виглядати шпалери теплої гами: бежеві, золотисті, кавові та ін. Горизонтальний малюнок візуально подовжує кімнату з низькою стелею.

Також важливо звернути увагу на матеріал, з якого шпалери зроблені.

Найпоширенішими вважаються паперові шпалери. Однак вони мають кілька мінусів: це недовговічність, вони досить швидко вигоряють від сонячного кольору, забруднюються. Для спальні, як місця найменших забруднень, це вважається непоганим варіантом.

Вінілові шпалери в разі забруднень можливо помити. Такі шпалери добре підходять для кухні або передпокою. Вінілові шпалери, на відміну від паперових,більш стійкі до вологи і сонячних променів, що підвищує термін їх експлуатації.

Шпалери на флізеліновій основі з’явилися в нашій країні не так давно. Вони часто використовуються під фарбування, а також випускається і з малюнком. Бамбукові шпалери майже не рвуться і легко розтягуються.

Шовкографію добре використовувати для віталень. Фактура шпалер цього типу зовні схожа з шовком.

Також останнім часом для віталень використовуються текстильні шпалери. Зовні вони практично не відрізняються від тканини.

Скло шпалери за структурою подібні до тканини з скловолокна. Їх часто використовують для внутрішньої обробки офісів, шкіл, лікарень, житлових приміщень.

Але потрібно пам’ятати, що головне при виборі шпалер – це  власний смак.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: