date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time9.07.2023

Йод для нігтів

Йод для нігтів

Спиртовий розчин йоду в залежності від способу використання, може діяти на нігті, як позитивно, так і негативно. Напевно, кожна дівчина, що стежить за совою зовнішністю знає, що йод, що продається в кожній аптеці, придатний не тільки для дезінфекції ранок, а ще й для поліпшення стану нігтів. Безперечно, цей засіб дуже корисний і робить досить сприятливу дію на нігтьові пластини, але тільки за умови правильного використання.

Якщо звернути увагу на склад йоду, можна побачити, що однією з його основних складових є спирт, а як відомо спирт володіє одним дуже неприємним властивістю – висушувати тканини, на які було завдано. Природно, нігті не є винятком. Якщо їх регулярно обробляти спиртом, то вони обов’язково стануть ламкими і крихкими, почнуть жовтіти і шарується. Тому використовуючи йод для нігтів, замість зміцнення, можна домогтися абсолютно протилежного результату і суттєво їм нашкодити.

Що ж робити, невже потрібно повністю відмовитися від даного препарату? Відповідь на це питання може бути тільки одна – звичайно ж, ні! Нашим нігтям, йод просто необхідний. Адже він прекрасно зміцнює і живить нігтьові пластини, робить їх більш здоровими і запобігає розшаруванню. Ну а щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно просто відмовитися від регулярного використання йоду в чистому вигляді.

Це засіб буде діяти набагато краще і ефективніше разом з іншими корисними компонентами. Його можна сміливо включати у всілякі домашні маски, креми і ванночки. Ну а мазати нігті йодом варто лише в крайніх випадках, коли їм потрібна екстрена допомога і не частіше разу на місяць.

Ванночки для нігтів з йодом

Лікувальні ванночки для нігтів рекомендується використовувати двічі на тиждень. Тривалість таких процедур повинна становити не мене 10-15 хвилин. Перш ніж їх проводити, необхідно повністю зняти з нігтів лак і добре вимити руки. Після закінчення процедури нігтьові пластини і шкіру біля них стоїть обробити будь-яким живильним кремом.

Апельсинова ванночка. Перевага даного засобу полягає в тому, що дія йоду посилюється ще й вітаміном С, який також прекрасно позначається на стані нігтів. Щоб його зробити, половину склянки апельсинового фрешу, розведіть навпіл гарячою водою і додайте до нього три крапельки йоду.

Ванночка з йодом і сіллю. Ложку морської солі з’єднайте зі склянкою теплої води і додайте до отриманої рідини три крапельки йоду.

Масляна ванночка. Пару столових ложок льняного або мигдального масла вилийте в скляну ємність капніть в неї близько трьох крапельок йоду, добре перемішайте і підігрійте суміш в мікрохвильовці або на водяній бані. Після цього з’єднайте рідина зі склянкою теплої води.

Ванночка з подорожником. Столову ложку сухого подорожника залийте окропом і залиште на десять хвилин. Після цього процідіть і додайте до розчину чотири крапельки йоду.

Ванночка з чистотілом. Столову ложку подрібненого свіжого або сухого чистотілу залийте склянкою окропу. Дайте розчину настоятися близько години, потім процідіть і додайте в нього п’ять крапельок йоду і ложку солі, краще морської.

Маски для нігтів з йодом

У складі масок, йод допомагає нігтям стати більш товстими і міцними, усуває дерозшарування і прискорює їх ріст. Маски для нігтів рекомендується наносити незадовго до сну і залишати їх на всю ніч. Проводити такі процедури необхідно не частіше разу на тиждень.

Лимонно-масляна маска. Розігрійте в мікрохвильовці ложку рослинного масла (можна брати будь-яке), додайте до нього крапельку йоду і три крапельки соку лимона. Нанесіть суміш ватною паличкою на нігті, а залишки втирайте в шкіру навколо них. Приблизно через двадцять хвилин, необхідна кількість засобу вбереться, все, що залишилося можна стерти серветкою. Відразу після процедури руки мити не слід.

Масляна маска. До ложки мигдалевого масла додайте ефірного масла лаванди, трохи підігрійте суміш і змішайте її з парою крапельок йоду. Щедро нанесіть розчин на нігті, коли він трохи вбереться, надіньте рукавички з бавовняної тканини і вирушайте спати.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: