date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time31.01.2023

Кілька порад, як швидше відростити волосся

Кілька порад, як швидше відростити волосся

Напевно всі жінки мріють мати густе та довге волосся. Але іноді здається, що воно росте настільки повільно, ніби не відростає зовсім.

Пропонуємо вашій увазі рекомендації, які допоможуть вирішити цю проблему.

Уникайте впливу тепла

Коли ви нагріваєте волосся, то навіть не усвідомлюєте, що завдаєте йому шкоди. Хоча в певних випадках цього не уникнути, коли є можливість, дайте своєму волоссю висохнути природним чином.

Якщо щодня використовувати фени та прасочки, це негативно вплине на ріст волосся.

Регулярно підрізайте кінчики

Якщо ви хочете, щоб волосся швидше відростало, час від часу підрізайте його. У цілому, для здорового росту потрібно зістригати кінчики кожні два або три місяці.

Змініть зачіску

Якщо хочете мати довше волосся, цілком можливо, прийшов час змінити зачіску. Коли ви фіксуєте його в певному положенні на тривалий час, це може спричиняти пошкодження.

Регулярно змінюйте стиль укладки, щоб уникнути постійного навантаження на одну й ту саму зону волосся. Так ви зробите його сильнішим і позбудетеся посічених кінчиків.

Завжди використовуйте кондиціонер

Кондиціонер допомагає замінити олії та білки, які містяться всередині волосинок. Завдяки цьому ви зможете запобігти пошкодженню волосся й воно відростатиме значно швидше та буде здоровішим.

Після того, як ви помили волосся, змивайте його холодною водою

Швидко змийте волосся невеликою кількістю холодної води перш, ніж виходити з душу. Завдяки цьому воно збереже природну вологу та буде значно гладкішим після висихання.

Така процедура забирає лише кілька секунд, але з часом ви зрозумієте, наскільки вона важлива для волосся.

Правильно розчісуйте волосся

Неправильне розчісування волосся може заважати йому нормально рости. Саме тому важливо спочатку розділити волосся та розчісувати його частинами, поступово рухаючись від кінчиків до коренів.

Якщо чесати в напрямку згори донизу, зазвичай утворюються маленькі клубочки, які сплутуються та пошкоджують значну частину волосся. Ось чому розчісування має бути обережним і правильним.

Робіть масаж шкіри голови

Здорова шкіра голови є запорукою здорового волосся. Ставтеся до нього так, ніби це паросток, який виростає із землі. Якщо ґрунт поганий, рослина ростиме неправильно.

Та саме стосується волосся. Робіть легкий масаж шкіри голови, коли приймаєте душ, і це стимулюватиме притік крові й сприятиме росту волосся.
Використовуйте шовкові наволочки

Бавовняні наволочки можуть пошкоджувати волосся, тоді як шовк і сатин значно краще підійдуть для постелі, адже вони м’якіші.

Тому, якщо ви хочете, щоб волосся відростало швидше, обдумайте купівлю нових наволочок.

Харчуйтеся правильно

Якщо організм людини здоровий, то і волосся буде здоровим. Для цього дотримуйтеся раціону харчування, багатого на вітаміни та білок.

Також постарайтеся їсти продукти з високим вмістом цинку, заліза та вітамінів (А, В, С і Е), а саме:

молочні продукти (молоко, сир);
яйця;
курятину;
цільнозернові;
червону рибу;
авокадо;
свіжі овочі (шпинат, броколі, цвітна капуста).

Використовуйте маску для волосся

Якщо волосся відросло до плечей, воно вже на кілька років старіше, ніж його корені й тому потребує ретельнішого догляду.

Використовуйте маску, щоб підживити волосся, щонайменше раз на тиждень, і воно скаже вам “дякую” завдяки своєму неймовірному вигляду.

Спробуйте додавати в неї ефірні олії, зокрема кокоса, жожоба та мигдалю. Вони є потужними зволожувальними засобами, які зроблять волосся сильнішим, красивішим і сприятимуть його росту.

Вживайте харчові добавки для покращення здоров’я волосся

Включити добавки у свій раціон харчування – це чудовий спосіб сприяти росту волосся. До найефективніших із них належать: біотин, фолієва кислота, риб’ячий жир, морські водорості і льняна олія.

Радимо протягом певного часу почергово використовувати кожну з них, щоб визначити, яка саме підходить вам найкраще.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: