date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time3.07.2019

Комітет Ради схвалив створення реєстру педофілів в Україні

Комітет Ради схвалив створення реєстру педофілів в Україні

Парламентський комітет рекомендував Верховній Раді України створити держреєстр осіб, що засуджені за сексуальні злочини проти дітей.

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів на засіданні в середу, 3 липня, вирішив рекомендувати парламенту прийняти законопроект про створення реєстру педофілів і посилення відповідальності за ці злочини. Про це повідомив у Facebook нардеп Мустафа Найєм, – повідомляє “Корреспондент”.

Він зазначив, що розгляд законопроекту став можливим, у тому числі, завдяки петиції, яка зібрала більше 30 тисяч підписів. 

Передбачається, що такий реєстр, з одного боку, допоможе не допускати працевлаштування в дитячі установи людей, засуджених за сексуальні злочини проти дітей, а з іншого боку – він полегшить роботу правоохоронцям. 

Відповідно до законопроекту, доступ до реєстру педофілів матимуть Мін’юст, керівники прокуратур і органів досудового розслідування, слідчі та інші уповноважені особи Нацполіції і Держбюро розслідувань.

 Законопроект також містить умови застосування хімічної кастрації до людей, засуджених за сексуальне насильство стосовно дітей.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: