date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time6.04.2020

Кордон України перетнути стане ще важче — залишиться лише 19 пропускних пунктів, список

Кордон України перетнути стане ще важче — залишиться лише 19 пропускних пунктів, список

З 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути лише автотранспортом і тільки у 19 пунктах пропуску. У зв’язку з тимчасовими обмеженнями, жодного пункту пропуску на державному кордоні, де здійснюється пішохідне сполучення немає. Про це повідомляють у Державній прикордонній службі України. 

“Зокрема, внесені зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України № 288-р “Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення”. З врахуванням змін з 00.00 год. 7 квітня 2020 року тимчасово закритими будуть 115 пунктів пропуску, ще у 28 пунктах пропуску тимчасово припинене пішохідне сполучення”, – йдеться у повідомленні.ДПСУ

Діючі автомобільні пункти пропуску, фото: dpsu.gov.ua
Діючі автомобільні пункти пропуску, фото: dpsu.gov.ua

Також ДПСУ нагадує, що іншими розпорядчими документами тимчасово закриті пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного, автомобільного (для автобусів) сполучення.

“Із врахуванням усіх обмежень, введених українською владою та уповноваженими органами сусідніх країн, з 7 квітня залишається лише 19 пунктів пропуску, де можна перетнути державний кордон України власним автотранспортом”, – додають прикордонники.ДПСУ

Пропускні пункти на кордоні, скріншот: YouTube
Пропускні пункти на кордоні, скріншот: YouTube

У зв’язку з тимчасовими обмеженнями, жодного пункту пропуску на державному кордоні, де здійснюється пішохідне сполучення немає. Крім того, виключення обмежувальних заходів можуть прийматися щодо евакуаційних рейсів за рішенням уповноважених міністерств та відомств. Станом на березень з 230 пунктів пропуску через державний кордон України було закрито близько 100 пунктів.

Діючі автомобільні пункти пропуску:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: