date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time3.05.2023

Користь від роздільного харчування!

Користь від роздільного харчування!

Основний сенс такого харчування – не можна змішувати білки і вуглеводи. Тобто за одну трапезу ми вживаємо білкову їжу, а під час іншої їжу, яка багата вуглеводами. На підставі принципу поділу продуктів харчування фахівці склали безліч дієт, які зараз дуже популярні. 

В основі такого типу харчування лежить твердження, що якщо в шлунку зустрінуться несумісні продукти, то переварювання їх буде утруднено. Відбувається це тому, що для переробки вуглеводів вимагається лужна середа, а для розщеплення білків – кисла.

Всі продукти, якщо слідувати ідеї роздільного харчування, ділять на три групи: 

  • нейтральні (фрукти, свіжі овочі, гриби, горіхи, сухофрукти, зелень, вершки, вершкове масло, сир підвищеної жирності, сметана, тваринні жири);
  • білкові (бобові, горіхи, соя, нежирні молочні продукти, яйця, риба, м’ясо);
  • вуглеводні крохмалисті (солодкі фрукти, картопля, рис, макарони, крупи, хліб)

Білки не поєднуються з вуглеводами. А продукти з нейтральної групи поєднуються з усіма іншими.

Принципи роздільного харчування 

Не вживаємо два види білків в один прийом їжі. До будь-яких білків і вуглеводів підходять овочі. Жири і білки не поєднуються. Не змішуємо білки з крохмалистими. Фрукти, ягоди та горіхи добре поєднуються між собою. Один і той же продукт вживаємо не більше трьох разів за тиждень. Не змішуємо білки і кислі фрукти. Не змішуємо диню і кавун з іншими продуктами.

Користь від роздільного харчування 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: