date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time5.08.2019

Курс долара у серпні: що змусило “зеленого” раптово здати позиції

Курс долара у серпні: що змусило “зеленого” раптово здати позиції

Скорочення кількості гривні у фінансовій системі призвело до раптового падіння долара.

Експерти розповіли про фактори, які змушують американську валюту здати позиції.

За словами експерта з інвестицій та прогнозування Європейського аналітичного центру Вадима Бардася, залишки на кореспондентських рахунках знизилися ще на 700 мільйонів гривень – до 53,4 мільярда. Це зменшує можливості спекулятивного розгойдування ринку.

іноземна валюта

Разом із тим, на 9,8% збільшились перекази українських заробітчан та відбулось зростання експорту товарів на 8%. Також додаткову підтримку національній валюті надають аукціони з розміщення ОВДП з довгостроковим терміном обігу, котрі користуються попитом серед іноземних учасників,
– уточнив експерт.

Також в країні відбувається фінансова стабілізація завдяки зростанню обсягів експорту та портфельних інвестицій, зазначив Бардась.

Задекларований курс діючого президента та майбутнього парламенту на подальші антикорупційні заходи в країні знайшов широку підтримку серед міжнародних партнерів України. А це – майбутнє надання додаткових ресурсів ЄС та МВФ, що сигналізує для іноземних інвесторів, що ділове середовище покращується,
– уточнив експерт з інвестицій.

долар

Також, додаткову підтримку національній валюті надає зниження інфляційних очікувань в Україні завдяки низькому рівню бюджетного дефіциту та уповільненню зростання вартості енергоресурсів, які є вагомою складовою витрат виробництва та доставки товарів, підсумував Бардась.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: