date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time2.02.2020

Нафтогаз про компослуги: Продавати собак не треба

Нафтогаз про компослуги: Продавати собак не треба

Українцям потрібно звертатися за фінансовою допомогою, на яку вони мають право згідно із законом, відзначили в НАК.

 У НАК Нафтогаз стверджують, що українцям не потрібно продавати домашніх улюбленців для того, щоб вистачило грошей на оплату комунальних послуг. Про це повідомила прес-служба компанії у Facebook у неділю, 2 лютого. Відзначається, що сім’ї, які витрачають на комуналку більше, ніж 15-20% свого сімейного доходу, мають право на державну субсидію. Повідомляє Корреспондент.

26 грудня 2019, 10:48″У Держбюджеті цього року передбачено близько 50 млрд гривень “живих” грошей на часткову оплату платіжок для сімей, яким складно оплачувати повну ціну. Більше 130 млн гривень щодня, уявіть собі цю суму”, – відзначили в Нафтогазі.

Також повідомляється, що сайт про субсидії teplo.gov.ua зараз не відповідає. Тому для інформації користувачам можна заходити на сайт Мінсоцполітики. “Продавати собак, кішок, хом’яків, черепах та інших друзів не треба. Треба звертатися за фінансовою допомогою, на яку ви маєте право за законом”, – йдеться в повідомленні з хештегом #БроНеПродається.

Раніше народний депутат від президентської фракції Слуга народу Євген Брагар порадив пенсіонерці продати собаку “елітної породи”, щоб їй вистачило грошей на оплату комунальних послуг. Після скандалу, що розгорівся, депутат вибачився за свої слова.

Керівництво фракції Слуга народу заявило, що не підтримує позицію Брагара щодо оплати комунальних послуг пенсіонерами і вибачилося за його слова. Відзначимо, за даними Держстату, комуналка за місяць подорожчала на 8%. У грудні 2019 року середній розмір платіжки за комуналку зріс із 2044,7 грн до 2212,0 грн.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: