date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time4.05.2023

Найнебезпечніші харчові добавки

Найнебезпечніші харчові добавки

Фразу про те, що «ми те, що ми їмо», ми всі чули неодноразово. Однак часто ми просто не замислюємося про те, скільки шкідливого поглинаємо з нашою звичною їжею. Ми зібрали список найбільш небезпечних харчових добавок, які можуть завдавати здоров’ю людини істотну шкоду.

Е-102, тартразин. Це жовтий барвник, який за природою відноситься до кам’яновугільного дьогтю і промислових відходів. Його додають в кольорове желе, соки, жувальні солодощі, цукерки, суфле, карамель, рулети, мармелад, морозиво, йогурти, гірчицю та інші продукти, які мають характерний жовтуватий відтінок. Може стати причиною розвитку мігрені, астми, свербіння шкіри і проблем із зором. Також робить негативний вплив на дітей – вони можуть стати дратівливими і набути проблем зі сном.

Е-104, жовтий хіноліновий. Лимонно-жовтий барвник, який може міститися в кремах для тортів, кольоровому драже, копченій рибі, кольорових жуйках і навіть льодяниках від кашлю. Стає причиною дерматиту та свербіння шкіри, впливає на дітей так само, як і попередня добавка.

Е-110, жовтий «сонячний захід» FCF, оранжево-жовтий S. Помаранчевий барвник. Додається в «кольорові» солодощі, напої, супи в пакетах, прянощі. Часто провокує алергію, нежить, проблеми з диханням, болі в животі, нудоту. Провокує неспокій у дітей. У багатьох країнах є забороненим компонентом.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: