date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time17.04.2019

Перевірки, штрафи та відключення: українцям приготували комунальне пекло, подробиці нових правил

Перевірки, штрафи та відключення: українцям приготували комунальне пекло, подробиці нових правил

За новим законом перевіряючих зобов’язані впускати до квартири, інакше – відключення

В Україні у комунальній сфері з’явилися нові правила. Так, починаючи з 1 травня 2019 року за борги по комуналці за кожен день прострочення штрафуватимуть в розмірі 0,01% боргу після 20-го числа. Відомо, що нововведення передбачено законом про “Житлово-комунальні послуги”. Пише “Знай”.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українських ЗМІ.

Згідно з інформацією журналістів, тепер якщо заплатити на 60 днів пізніше, сума збільшиться лише на 0,6%. Наприклад, якщо ваш борг за два місяці – 4 тис. грн, розмір пені складе 14,4 грн.

“Пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги і житлові субсидії і/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтверджену належним чином”, – йдеться у законі.

комуналка
комуналка

Крім того, за новим законом перевіряючих зобов’язані впускати до квартири, інакше – відключення. Виконавець послуги повинен мати доступ, наприклад, до лічильника. Якщо він знаходиться в квартирі і двері перевіряючому не відкривають, цього достатньо для того, щоб припинити надання послуги.

Варто нагадати, що з 1 травня “Укрпошта” оновить тарифи для двох категорій міжнародних відправлень — “дрібного пакета” і “мішка М”, звичайно ж, не на користь українців. Вони доставлятимуться за ціною 0,5 долара за кожне відправлення. Цю інформацію повідомили на сайті прес-служби компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 квітня 2019 року українцям автоматично перерахували пенсії, а також частина громадян отримали збільшені виплати. Про це повідомили представники Пенсійного фонду України.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: