date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time23.06.2019

Петиція про хімічну кастрацію педофілів набрала потрібну кількість голосів

Петиція про хімічну кастрацію педофілів набрала потрібну кількість голосів

Петиція за посилення покарання і хімічну кастрацію педофілів набрала необхідну кількість голосів. Тепер її повинен розглянути парламент, – пише Корреспондент.net.

Петиція на сайті Верховної Ради щодо посилення покарання за сексуальне насильство над дітьми зібрала необхідну кількість голосів для розгляду. Відповідна петиція розміщена на сайті парламенту.

Почали збирати підписи 27 травня. У тексті зазначається, що два роки тому був розроблений законопроект 6607, спрямований на захист дітей від сексуального насильства, який досі проходить доопрацювання.

У ньому міститься три новації – запровадження єдиного реєстру осіб, засуджених за статеві злочини стосовно дітей, посилення відповідальності за такі злочини і хімічна кастрація злочинців.

Щодо останнього, то такі дії добровільного характеру передбачені щодо двох категорій злочинців. “1. Скоїли особливо тяжкий статевий злочин проти дитини. 2. Мають поставлений психіатрами діагноз – педофілія”, – йдеться в тексті.

Відзначається, що хімічна кастрація – це введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу. Також у петиції вказується, що такий вид покарання застосовується щодо педофілів у ряді інших країн.

Автором петиції є Анна Маляр, а серед співавторів документа – заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін. У своєму відеозверненні юрист-криміналіст зазначила, що під час написання ініціативи зіткнулася із жорсткою критикою захисників прав педофілів і ґвалтівників, тому була потрібна додаткова робота із законопроектом.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: