date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time11.07.2023

Прикмети пов’язані з побутом

Прикмети пов’язані з побутом

Існує безліч найрізноманітніших прикмет. Вони зачіпають всі сфери нашого життя. Це і прикмети пов’язані з якимись подіями, з тваринами, з очікуванням малюка, з грошима, зі всілякими предметами побуту. Але найбільше повір’їв пов’язано з нашим побутом, веденням господарства. Ось деякі з них.

Якщо ваш будинок покинули гості, не можна підмітати і мити підлогу до тих пір, поки вони не дістануться до свого будинку. Інакше в своєму будинку ви їх більше не побачите.

Ні в якому разі не можна витирати стіл папером, це може привести до матеріальних втрат. Також до збитків може привести і прибирання в будинку ввечері. Ну а якщо ви, наводячи порядок, одночасно ще й готуєте, то фінансового благополуччя у вас точно більше не буде.

Якщо ви не хочете посваритися зі своїми домочадцями, то ніколи не прибирайте з відкритими вікнами і не виносьте сміття ввечері. За старих часів вважалося, що після заходу сміттям може заволодіти кікімора і навести на нього порчу. Але і вдома сміття теж не можна зберігати, особливо зібране з підлоги. Якщо ваші недруги побачать його у вас, то можуть “наврочити” одним своїм поглядом.

Скляні поверхні (вікна, дзеркала) потрібно мити, додавши у воду трохи святої води. Це вбереже ваше житло від нечистої сили, що любить поспостерігати за людьми через дзеркала. А перед тим, як вимити двері, в воду кладуть копійки, і тоді ваше багатство буде примножуватися з дня на день. Воно до вас через ці двері заходити буде.

Господиня, прибираючи в будинку, обов’язково повинна покрити голову хусткою, інакше ризикує розучитися готувати, та й з господарством буде гірше управлятися. Хустку після прибирання потрібно обов’язково прополоскати, а самій вмитися проточною водою, тричі плеснувши нею в обличчя.

Якщо у вашому будинку намічається весілля і проходили оглядини, то цілий день після них прибирати не можна, а то весілля не відбудеться, нареченого “вимиєте”.

Також існують певні дні в році, коли прикмети і прибирання особливо тісно пов’язані. Один з них – Чистий четвер. В цей день прибирати потрібно особливо ретельно, навіть якщо у вас і без цього чистота навколо.

Вважається, що при прибиранні знаходяться ті речі, які вважалися безповоротно втраченими. А якщо раптом з якихось причин ви не змогли це зробити, то 6 днів після цього свята порядок наводити не можна. Ще ні в якому разі не прибирають на Пасху, Червону гірку, Благовіщення (7 квітня) та Федорине свято (24 вересня).

Звичайно, не варто сліпо вірить у всілякі прикмети та повір’я, тим більше, що багато з них самі суперечать один одному. Але прислухатися до них все ж слід, адже не даремно вони збиралися споконвіків нашими предками і дбайливо передавалися з покоління в покоління.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: