date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time2.06.2023

Скільки потрібно займатися спортом?

Скільки потрібно займатися спортом?

Люди часто запитують: “Скільки часу потрібно займатися спортом?”. Здавалося б, питання поставлене чітко, але відповідь на нього залежить тільки від того, чого ти хочеш досягти. Рекомендації можуть сильно варіюватися. Наприклад, для тривалого схуднення і поліпшення роботи серцево-судинної системи потрібно займатися істотно більше, ніж просто для зниження кров’яного тиску і зняття стресу.

Поліпшення здоров’я

Дорослій людині для загального поліпшення здоров’я потрібно мінімум 30 хвилин навантажень середньої інтенсивності (швидка ходьба, їзда на велосипеді) більшу частину днів на тиждень. Для більшості людей це означає спалювання близько 150-200 калорій за тренування.

Контроль ваги

Якщо ти хочеш скинути вагу, рекомендується близько 200-300 хвилин занять на тиждень. Якщо порахувати, це виходить 60 хвилин вправ в день, що допоможе спалити 300-400 калорій за одне заняття.

Для того, щоб уникнути повторного набору ваги, вправам слід приділяти годину-півтори в день (навантаження середньої інтенсивності), спалюючи 400-500 калорій за заняття. Ці цифри підтверджують і дослідження: учасникам досвіду вдалося скинути мінімум 10 кг і утримати вагу більше року.

Щоб запобігти набору зайвої ваги, тренуванням з помірним навантаженням треба приділяти 45-60 хвилин на день. Однак не всі дослідження підтримують таку точку зору – деякі досліди виявили, що півгодини навантажень середньої інтенсивності (приблизно 20 км ходьби на тиждень) цілком достатньо для запобігання набору ваги.

Користь для організму

Багато хто вважає, що фізичні вправи вже самі по собі приводять в порядок серцево-судинну систему. Щоб у загальному поліпшити стан організму, його потрібно регулярно піддавати навантаженням. Для підтримки фізичної форми необхідно приділяти 30-45 хвилин активних занять мінімум тричі на тиждень – це вправи для серцево-дихальної системи, розтяжка для гнучкості суглобів, силові вправи для підтримки м’язової сили і витривалості. Такі вправи передбачають витрату близько 500 калорій за тренування, а іноді й більше.

Мета вправ залежить від особистих амбіцій і прагнень. Коли починаєш працювати з якого-небудь плану занять, спочатку розглянемо рекомендації з розвитку стану здоров’я, і ​​тільки після цього міняй план для досягнення кінцевої мети.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: