date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time25.06.2023

ТОП 5 швидких дієт

ТОП 5 швидких дієт

Знаючи основи та принципи швидкої дієти, цілком реально власноруч створювати собі дієтичне меню на тиждень. Зараз відомо понад 28 тисяч дієт для схуднення. Ми відібрали п’ять найкращих.

Надмірна вага – це проблема багатьох жінок. Якщо ж обличчя можна підкорегувати за допомогою косметики, то зайві кілограми, на жаль, тональним кремом не замаскуєш. Але вихід є!

І за максимально короткі терміни позбутись зайвих сантиметрів на талії та надлишкових кілограмів – реально. Одним з варіантів може стати так звана «швидка дієта», яка дозволяє скидати від 5 кг за тиждень.

Плюс таких дієт – себе значно простіше мотивувати на короткий проміжок часу. Для декого з нас це справді легше, ніж одразу перейти на здорове харчування у режимі 24 на 7.

До мінусів швидкої дієти можна віднести нестійкий результат і можливий негативний вплив на здоров’я.

1. Голлівудська дієта

Здебільшого така дієта популярна серед іноземних зірок. За два тижні можна скинути у середньому 7 кг. Основи цієї дієти такі: потрібно стежити за кількістю споживання цукру, солі, жирів та припинити їсти хліб.

Сніданок впродовж усіх 14 днів дієти повинен бути пропущений. Проте, у менш жорстоких варіантах цієї дієти снідати можна половиною грейпфрута, запивши чашкою кави або зеленого чаю. Але будьте обережні – сік цього фрукта на голодний шлунок може призвести до непередбачуваних реакцій з боку ЖКТ.

Обмеження на свіжі продукти в салатах відсутні. Огірки та капусту можна їсти досхочу.

У раціоні мають бути продукти з високим вмістом білка: яйця, риба, м’ясо. Також варто вживати фрукти і овочі з малим вмістом вуглеводів.

Від 1,5 літра води в день допоможуть очистити організм. У результаті щодня ви будете отримувати 600-800 калорій. Мінус голлівудської дієти у тому, що вона не збалансована вітамінами, тому потребує додаткового прийому вітамінно-мінеральних комплексів.

За рік можна дотримуватись такого раціону не більше чотирьох разів впродовж двох тижнів.

2. Дієта «Сірник»

Дієта «Сірник» обіцяє швидке схуднення без обмежень у їжі. Таку назву цей тип харчування отримав через те, що вже через декілька днів дотримання дієти вага людини починає знижуватись.

Дієта підходить для тих, хто прагне скинути від 5 до 7 кілограмів за тиждень. Вона є вегетаріанською, тому м’ясо та риба мають бути повністю відсутні в раціоні. На сніданок треба щодня їсти вівсянку на воді.

Важливою частиною меню є висівки, які треба вживати щодня. Вони забезпечують організм людини клітковиною, вітамінами та корисними мінералами.

На період дотримання дієти рекомендується вживати тільки каші, овочі та фрукти. Винятком можуть бути курячий бульйон та уха.

Цю дієту не можна використовувати більше 7 днів, а застосовувати – не частіше ніж раз на місяць.

3. Овочева дієта

Овочі – це основне джерело мікро та макроелементів, які допомагають гармонійно функціонувати внутрішнім органам. При їхньому дефіциті може настати авітаміноз, що спричиняє випадіння волосся, ламкість нігтів та погіршення стану шкіри. Овочі повинні складати 40% добового раціону людини. А у разі бажання скинути вагу – вже 70%.

Щодня впродовж дієти потрібно споживати 1,5 кг свіжих овочів. 60% овочів ви повинні з’їдати в сирому вигляді. Решту можна готувати на пару чи запікати в духовці. Важливо, щоб це були саме сезонні овочі. За час дієти можна вживати зелений несолодкий чай.

Лікарі переконані, що овочева дієта – саме те, що потрібно людині при деяких захворюваннях серцево-судинної системи, після перенесених захворювань, при ожирінні. Однак, оздоровлювати таким чином свій організм самостійно, маючи проблеми зі здоров’ям, не варто.

4. Смугаста дієта

Смугаста дієта поєднує в собі переваги дієти на кефірі та низькокалорійного раціону. Завдяки чергуванню днів, її перенести легко, а вага знижується стабільно. Популярність ця дієта отримала саме через доступність основного компоненту – кефіру. Один день ви споживаєте лише кефір, інший – вживаєте все, що хочете в розумних межах.

В період такого харчування лікарі радять не вживати будь-який алкоголь. Пити треба не менше 1,5 літра чистої води без газу.

Секрет смугастої дієти в тому, що вона обманює організм, не даючи йому зголодніти за один день. У підсумку, один день ви худнете, а інший – не набираєте зайвих кілограмів. Таким чином, відбувається плавне зниження ваги, без знущання над здоров’ям.

При правильному дотриманні  раціону за 2-4 тижні можна втратити до 10 кг зайвої ваги. Крім схуднення, дієтична методика дозволяє поліпшити стан волосся, шкіри та налагодити обмін речовин.

5. Кавунова дієта

Кавунова дієта є досить жорсткою, бо є моно-дієтою. Тобто, можна їсти тільки один продукт – кавун. Нічого, крім кавуна, їсти не можна. Навіть у малих кількостях.

Кількість споживання кавуна легко розрахувати. За день потрібно з’їдати 1 кг м’якоті на 10 кг ваги тіла. Тобто, якщо ваша вага 90 кг, то в день можна з’їдати 9 кг кавуна.

Така чистка – стрес для організму. Тому 5 днів – це максимальний термін для дієти на кавунах.

Пити на кавуновій дієті можна тільки чисту воду в необмежених кількостях. Хоча після соковитої ягоди додаткової потреби в рідині немає.

Серед протипоказань – проблеми з нирками. Застосування кавунової дієти неможливе і при захворюваннях сечостатевої системи та діабетичних розладах. І взагалі, при будь яких неприємних симптомах цю дієту треба негайно припинити.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: