date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time28.01.2020

У МОЗ розповіли, як стримують коронавірус в Україні: марлеві пов’язки безсилі

У МОЗ розповіли, як стримують коронавірус в Україні: марлеві пов’язки безсилі

перативний штаб недопущення занесення та поширення на території України випадків захворювання новим коронавірусом з Китаю, який Міністерство охорони здоров’я створило напередодні, застосовує цілий ряд заходів для контролю над ситуацією.

Про це заявив гендиректор Директорату громадського здоров’я МОЗ Андрій Скипальський на прес-конференції у вівторок, 28 січня, передає кореспондент Знай.uа.

“Штаб прийняв кілька оперативних рішень. По-перше – це введення температурного скринінгу на прямих рейсах з Китаю. По-друге – інформування департаментів охорони здоров’я, лабораторних центрів та медустанов з приводу того, як виявляти і діяти у разі підозри (на коронавірус, – ред.)”, – повідомив Скипальський.

Андрій Скипальський на прес-конференції, фото Знай.uа
Андрій Скипальський на прес-конференції, фото Знай.uа

Також планується розповсюджувати скринінгові анкети для літаків прямих і не прямих рейсів з Китаю з метою інформування пасажирів і збору відповідних даних.

“Зараз проходять щоденні брифінги на сайті МОЗ з інформацією щодо глобального контексту, а також місцевого. Якщо якісь новини з’являються, сайт МОЗ є першоджерелом”, – уточнив чиновник.

У відомстві зазначили, що звичайні марлеві пов’язки в даному випадку безсилі – щоб убезпечити себе від зараження Уханьським коронавірусом, слід використовувати респіратори N95 і FFP2.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: