date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time12.11.2020

Українці отримають компенсацію за контакт із зараженими Covid-19: як домогтися допомоги

Українці отримають компенсацію за контакт із зараженими Covid-19: як домогтися допомоги

Мінсоцполітики України повідомляє про те, що Фонд соціального страхування надає фінансову допомогу для людей, які контактують з хворими COVID-19.

Розмір виплати становить 50% середньої зарплати людини, що не залежить від її страхового стажу, тоді як для медичних працівників — це 100% середньої зарплати.

Той працівник, який контактував з хворим або захворів, зобов’язаний звернутися до роботодавця і попросити два тижні роботи в дистанційному режимі. Роботодавці мають право перевести своїх працівників на дистанційну роботу, згідно з рішенням уряду.

За відсутності такої можливості слід скористатися державною програмою підтримки самоізоляції. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря по телефону, згодом повинен бути відкритий листок непрацездатності.

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Отримання допомоги від Фонду можливе після передачі отриманого листка непрацездатності із зазначенням причини” ізоляція від Covid-19–11 ” роботодавцю. Він повинен оформити заяву-розрахунок, після чого передати його до Фонду соціального страхування.

Це можна зробити і по електронній пошті, що зроблено для запобігання поширенню COVID-19. Таким чином будуть компенсовані лікарняні урядом за самоізоляцію в разі виявлення коронавірусу у членів сім’ї.

Джерело: “Знай”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: