date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time24.02.2020

В Україні планують запровадити додаткову допомогу на дітей, що обіцяють молодим родинам

В Україні планують запровадити додаткову допомогу на дітей, що обіцяють молодим родинам

Для українців створять більш сприятливе середовище для будівництва сім’ї і планування сімейного життя. У Верховній Раді зареєстровано законопроект №2801 про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо запровадження державної допомоги дитині на майбутнє.

Суть законопроекту полягає в тому, щоб кожній дитині-громадянину України при народженні надавати право на зарахування на депозитний рахунок 50 тис. грн.

Гроші будуть перераховуватись з Держбюджету в будь-яку банківську установу, обрану батьками або представниками дитини. Розпоряджатись банківським вкладом дитина зможе після досягнення нею 18 років.

Роман Грищук від "Слуги народу" з дружиною та новонародженим сином
Роман Грищук від “Слуги народу” з дружиною та новонародженим сином

Законотворці пояснюють: даний законопроект покликаний утвердити в батьках впевненість в тому, що в рішучий момент життя їх дитини держава надасть допомогу та матеріальну підтримку в реалізації її планів, а в молодих громадянах ця ініціатива закріпить усвідомлення того, що Україна турбується про свої молоді покоління.

Школярі на ЗНО, фото: Апостроф
Школярі на ЗНО, фото: Апостроф

На думку депутатів, внесення запропонованих змін створить більш сприятливе середовище для будівництва сім’ї і планування сімейного життя, створить передумови для підвищення народжуваності в державі та в цілому позитивно вплине на демографічну ситуацію в Україні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: