date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time1.07.2019

В Україні стартувала вступна кампанія

В Україні стартувала вступна кампанія

У понеділок, 1 липня, розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників до установ вищої освіти, – повіджомляє “Корреспондент”, посилаючись на прес-службу Міністерства освіти і науки України. 

Міносвіти розмістило інструкції з роботи з електронним кабінетом, ознайомившись з якими, вступники дізнаються про особливості створення та наповнення кабінету, вибір конкурсних пропозицій та подачу електронних заяв. 

В інструкції звертається увага, що при введенні даних вступникам потрібно вказувати ту адресу електронної пошти, до якої вони мають постійний доступ і яка не заборонена на території України. 

Як і минулоріч, абітурієнти повинні самостійно розрахувати середній бал атестата / свідоцтва про середню освіту. Він обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Для точного розрахунку середнього бала документа вступникам рекомендують скористатися спеціальним калькулятором. 

В інструкціях, зокрема, міститься докладний опис вимог до формату і розміру фото і документів, які вступник повинен додатково завантажити в електронний кабінет. 

Вступникам пояснюють, як правильно робити відбір конкурсних пропозицій, що потрібно вказувати при подачі заяви до вузу, де можна переглянути вже подані заяви тощо. 

Важливо, що будь-яку інформацію в кабінеті, наприклад, особисті дані або отримані тестові бали ЗНО, можна змінити до подання першої заяви. Далі змінити інформацію буде неможливо. Перед реєстрацією і роботою з електронним кабінетом вступників просять уважно ознайомитися з інструкціями, поширеними питаннями-відповідями, умовами прийому до вищих навчальних закладів та іншою необхідною інформацією. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: