date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time22.03.2020

В Україні жінка приховала зараження коронавірусом

В Україні жінка приховала зараження коронавірусом

Заступник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Антон Геращенко заявив, що в Україні розпочали перше кримінальне провадження щодо приховування діагнозу коронавірусу.

Про таке він розповів на власній Facebook-сторінці.

“Ніхто не має права укривати інформацію про те, що він хворий на особливо небезпечну смертельну хворобу – COVID-19! Вчора на Житомирщині поліція розпочала першу кримінальну справу за ст. 325 Кримінального кодексу проти особи, щодо якої є обґрунтована підозра в тому, що вона знала, що інфікована на коронавірус, але навмисно укривала цей факт, піддаючи загрозі життя та здоров’я інших людей”, – написав він.

Антон Геращенко, фото: Facebook
Антон Геращенко, фото: Facebook

Водночас він закликав українців, яким встановлено діагноз коронавірусної інфекції, обов’язково виконувати рекомендації лікарів.

“Ви повинні негайно почати виконувати рекомендації по самоізоляції або, якщо є рекомендація лікаря, почати лікування у закладі охорони здоров’я. Потрібно негайно повідомити про захворювання Ваших рідних та близьких, а також намагатися повідомити всіх, з ким Ви контактували за останні тиждень або навіть більше”, – підкреслив Геращенко.

Скріншот допису

Джерело: “Знай”.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: