date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time28.04.2021

В Україні змінили правила нарахування субсидій: як їх отримати і кого позбавлять виплат

В Україні змінили правила нарахування субсидій: як їх отримати і кого позбавлять виплат

Уряд від травня 2021 року вирішив змінити правила отримання субсидій.

Про це під час засідання Кабінету міністрів 28 квітня повідомив прем’єр Денис Шмигаль. 

Відтепер отримувачі субсидій повинні подати нову заявку на її отримання. Зробити це можна в онлайн-режимі або поштою протягом наступних п’яти місяців. 

Крім того, тепер усі українці, які мають субсидії, будуть отримувати її “живими” грошима. Раніше допомогу у грошовій формі мали лише 92% отримувачів.

Від наступного місяця також зміни торкнуться тих, кому субсидія призначатися не буде. Це стосується тих, хто має на рахунку в банку понад сто тисяч гривень, купує нову автівку або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень.

“Для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться. Нові правила – це про справедливість. Коли держава збільшує та платить допомогу саме тим, хто цього потребує. Така політика стосується всіх соціальних виплат і процес справедливої верифікації – це державницька позиція, яку ми будемо підтримувати”, – наголосив очільник Кабміну Денис Шмигаль. 

Як повідомлялося, житлові субсидії відтепер будуть адресними та призначатимуться по-новому. Від 1 травня стартує перепризначення грошової допомоги населенню на наступний період. Претендентів будуть перевіряти більш ретельно. Зокрема, чи мають вони депозити у банках, чи не отримують кешбеку за покупки та дивіденди від цінних паперів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: