date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time16.06.2023

В яких овочах найбільше нітратів

В яких овочах найбільше нітратів

Одна з найчастіших проблем з харчуванням навесні – проблема ранніх овочів. Які продукти краще не купувати і як їх потрібно обробляти, щоб уникнути отруєння?

Найбільше нітратів міститься в листових овочах і зелені. Тому як би привабливо не виглядали листові салати, молода капуста, редис, петрушка, зелена цибуля – захоплюватися їх вживанням не варто.

Трохи менше нітратів міститься в цвітній капусті, білокачанній капусті, огірках, моркві, кабачках. Цікаво, що невелика кількість нітратів можна знайти в картоплі, помідорах і щавлі. Також їх мало в фруктах і ягодах.

Важливо знати, в якій частині плоду нітратів міститься найбільше. Наприклад, велика частина нітратів міститься в качані капусти, в шкірці редиски й огірка, в серцевині і у верхній частині моркви і буряка, в стеблі петрушки.

Очистити овочі від половини нітратів можна при термальній обробці, засолюванні або тривалому зберіганні. Пам’ятайте, що при варінні нітрати з овочів залишаються у воді, в таких випадках овочеві відвари потрібно виливати.

Нітрати в продуктах харчування можуть призвести до серйозних проблем зі шлунково-кишковим трактом і навіть спровокувати онкологічні захворювання.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: