date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time4.02.2020

Віза до Європи суттєво здорожчала, скільки заплатять охочі перетнути кордон

Віза до Європи суттєво здорожчала, скільки заплатять охочі перетнути кордон

Євросоюз вирішив збільшити вартість візового збору. Нововведення стосується громадян третіх країн і почало діяти з 2 лютого 2020 року. Як йдеться на сайті Європейської комісії, візовий збір у 60 євро, встановлений з 2006 року, вже не покриває витрати на опрацювання заявок та видачу віз. Тому він збільшується до 80 євро.

Українців це нововведення не торкнеться, адже безвізовий режим між Україною та Євросоюзом діє з 11 червня 2017 року.

Безвиз, фото: euneighbours.eu
Безвиз, фото: euneighbours.eu

Загальне збільшення візового збору також не стосуватиметься країн, з якими ЄС має угоди про спрощений візовий режим, – таких як Вірменія, Азербайджан і Росія. Візовий збір для громадян цих країн, як і раніше, становитиме 35 євро.

Зміни до візових правил ЄС були ухвалені Європейським парламентом та Радою ЄС ще у липні 2019 року. Вони були викликані кількома факторами – найперше різким зростанням кількості аплікантів, які бажають отримати візу до однієї з країн Європейського Союзу.

За оновленими правилами, бажаючи отримати віз в країни ЄС можуть подавати заявки на візу мінімум за 6 місяців до запланованої подорожі (раніше 3 місяці). Заявки на візи консульські установи ЄС мають право розглядати від 15 до 45 діб.

Варто нагадати, що віза до США вартує 143 євро, до Китаю – 126 євро, до Австралії – 90 євро, до Канади – 68 євро, до Індії – 95 євро. Віза до Великої Британії – 112 євро.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: