date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time18.10.2023

Візажисти розповіли, як маскувати чорні цятки за допомогою макіяжу

Візажисти розповіли, як маскувати чорні цятки за допомогою макіяжу

Чорні цятки легко приховати за допомогою макіяжу.

Чорні цятки — одна з найпоширеніших б’юті-проблем, для усунення якої потрібен ретельний регулярний догляд за шкірою. Але що робити, якщо приховати чорні цятки потрібно тут і зараз? Пропонуємо розглянути правила правильного мейкап-маскування, інформує Ukr.Media.

Чорні цятки — один з головних жіночих кошмарів. Їх не беруть диво-засоби, від них не рятують детокс-програми, а через кілька днів після чистки у косметолога вони проявляються знову. Багато дівчат сприймають чорні цятки як захворювання шкіри. Вони намагаються мало не щодня позбавлятися від них механічним шляхом і впадають у відчай, коли ненависні цятки повертаються. Як не мучити шкіру і грамотно маскувати ці недосконалості за допомогою макіяжу — розповідаємо нижче.

Що таке чорні цятки, і чи можна позбутися від них назавжди?

Справа у тому, що чорні цятки — абсолютна норма для нашої шкіри, тому позбутися від них назавжди просто неможливо, а сприйняття їх як захворювання позбавлене сенсу з суто медичної точки зору. Взагалі, чорні цятки — це лише шкірне сало, яке окислюється і забарвлюється у темний колір під час контакту з киснем. Наявність чорних цяток на обличчі також говорить про те, що у вас немає проблем із закупоркою пір, що не може не радувати.

Щоб чорні цятки були менш помітними, необхідно користуватися кислотними тоніками і сироватками, а також засобами, у складі яких є ретинол. Такі продукти добре освітлюють шкірне сало і роблять його менш темним та таким, що привертає увагу. Ензимні пудри — також гарні помічники не лише у освітленні, але й у знятті верхнього ороговілого шару шкіри. Завдяки їм вона виглядає більш здоровою і доглянутою.

Як замаскувати чорні цятки за допомогою макіяжу?

Якщо вам потрібно максимально замаскувати чорні цятки, скористайтеся базою під макіяж. Вибирайте на свій смак: ту, що підсвічує, вирівнює тон шкіри або “затирає” пори. База, що підсвічує, — хайлайтер, наприклад, буде розсіювати світло і візуально мінімізувати чорні цятки. Тон і пудра остаточно перекриють подібні дрібні недосконалості.

Навіть тональний засіб середньої щільності легко впорається з поставленим завданням, якщо застосувати невеликий трюк. Наносьте його шліфувальною технікою — пензлик має рухатися зліва — направо, ніби малюєте зигзаг. Так ви глибше “вбудуєте” продукт у шкіру і отримаєте максимально однорідне покриття.

Уникайте зайвих травмуючих шкіру механічних впливів руками або ложками “Уно”. Залиште чистки косметологам, а самі підтримуйте якісний домашній догляд.

Пам’ятайте, що перше правило на шляху до здорової і гарної шкіри — щоденний демакіяж і ступінчасте очищення. Не пропускайте цей важливий етап, навіть якщо валитеся з ніг після вечірки.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: