date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time1.06.2023

Властивості і використання харчової соди

Властивості і використання харчової соди

Ви будете здивовані, але харчову соду можна використовувати практично скрізь і в усьому.

У кухонному арсеналі кожної господині завжди знайдеться місце для харчової соди, тому як область її застосування досить широка і різноманітна. Сода, поряд з іншими продуктами і товарами, коштує дуже мало, а користі приносить багато. Всі ми звикли до того, що за допомогою соди можна позбутися печії або відчистити столові прилади, але виявляється, вона здатна на багато що, про що, можливо, ми й не здогадуємося.

Де і як можна застосовувати харчову соду:

1. Відбілювання зубів. Сода ефективно відбілює емаль зубів, але в той же час може її пошкодити, тому ви повинні бути гранично обережними під час чищення зубів содою, а також не надто часто проводити дану процедуру.

2. Розпушувач. Сода діє не гірше дріжджів, тому її часто використовують для випічки пирогів. Єдине, додавати соду потрібно в тісто в самому кінці, щоб вона не втратила своїх властивостей.

3. Миючий засіб. Ви можете неабияк заощаджувати на покупці миючих засобів для посуду, пічки, духовки і т. п., Тому, що сода коштує дешево і відмінно справляється з очищенням поверхонь від залишків жиру і накипу.

4. Пральний порошок. Сода відпирає речі також ефективно, як і будь-який пральний порошок, хіба що тільки не дає піни під час прання і приємного аромату для речей. Ви можете додавати до соді трохи порошку або гелю для прання, тоді ви добре відіпрети речі і вони будуть приємно пахнути.

5. Ліки проти печії. Всім відомий спосіб позбавлення від печії – склянку води з чайною ложкою соди, який потрібно випити залпом.

6. Ліки від болю в горлі. Якщо ви захворіли і у вас болить горло, тоді приготуйте содовий розчин і полощіть ним горло кілька разів в день, вже на ранок наступного дня ви відчуєте полегшення.

7. Компрес, що знімає біль при опіку. Содовий розчин можна використовувати в якості головного інгредієнта для компресу, який швидко зніме біль і печіння після опіку.

8. Засіб від лупи. Соду можна використовувати в якості шампуню, наприклад, просто втираючи її в мокре волосся і шкіру голови. Але якщо вам потрібна обов’язково консистенція шампуню, тоді з’єднайте соду з одним збитим жовтком і двома ложками горілки, нанесіть на волосся по всій довжині і біля коріння, а потім змийте прохолодною водою. Завдяки соді у вас пропаде лупа, волосся стане блискучим і пружними.

9. Боротьба з сверблячкою після укусу комара або іншої комахи. Виявляється, якщо прикласти на місце укусу ватний диск, змочений в содовому розчині, свербіж і біль скоро пройдуть.

10. Лікування шкірних захворювань. Сода відмінно дезінфікує і очищає шкіру, тому її можна додавати в ванну або ж просто вмиватися содовим розчином, а також можна використовувати жменю соди для скрабування шкіри.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: