date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time5.05.2023

Як легко розколоти волоські горіхи?

Як легко розколоти волоські горіхи?

Волоські горіхи – такі смачні і корисні і такі важко досяжні. Приховані потужною і товстою шкаралупою вони не дають можливості розгризти їх наприклад зубами, що може призвести до втрати зубів, і чого не заповнить навіть вся корисність цих горіхів. Так як же без проблем і легко очистити його і підібратися до заповітного ядра волоського горіха

Звичайно найлегшим способом буде купити в господарському магазині спеціальний розколювач, але що робити якщо такого магазину поблизу немає? або в кишені немає грошей? Або ж відсутня і те й інше.

Для цього є кілька простих способів:

Перший спосіб з фільму «Реальний тато» де герой Михайла Пореченкова показував маленькому синочкові як«розколювати горіх головою за допомогою двері». Але бити головою ми звичайно ж нічого не будемо. Суть методуполягає в тому що горіх кладеться в прочинені двері між самими дверима з боку петель і одвірком. Повільно закриваючи двері ми натискаємо на горіх, тим самим розколюючи його.

Якщо ж ви не хочете псувати двері і косяк, то є простий народний метод – молоток. Дістаєте молоток звідти де він лежить, кладете на обробну дошку і акуратно б’єте по горішку (намагайтеся не потрапити на пальцях).

Немає молотка? Не біда! Є ще один простий народний спосіб. Необхідно залити горіхи гарячою водою і залишити хвилин на тридцять. Після такої ванни їх легко буде розколоти ножем, від окропу шкаралупа і перегородка усередині горіха розм’якшуються, даючи досить легко його розколоти.

Хлопці які можуть похвалитися«богатирської» силою можуть розколювати горіхи просто давлячи пальцями на щілину між двома половинками шкарлупки. Але такий спосіб пройде тільки зі слабкою шкаралупою, і наявністю хорошої сили в пальцях або того хто такою силою володіє.

Так само необхідно враховувати при покупці горіхів щоб вони не були з товстої шкарлупою, що значно ускладнює процес розколювання.

І все ж це важко! Аж ніяк не всі горіхи можна так розколоти, так як ви хочете. Все залежить від їх шкаралупи. Єсорти, які легко і в руці по 2 штуки стиснеш і розколюються, а є такі які і молотком не розколиш. При покупці спробуйте стиснути пару горішків в руці і побачите які вони, тверді чи ні. Тоді і купуйте і у все у вас вийде легко.

А якщо у вас вже є горіхи то спробуйте скористатися одним з описаних вище методів. Один з них напевно повинен допомогти, удачі!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: