date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time11.01.2021

Як перевірити пральну машину під час покупки та після доставки

Як перевірити пральну машину під час покупки та після доставки

підключення до системи водопостачання. А також до системи водовідведення. Як ви розумієте, подібний процес є неможливим у магазині. Але потрібно ж із чогось почати?

Потрібно уважно оглянути всі стінки пральної машини на наявність ушкоджень: вм’ятин, подряпин та іншого. Якщо таких немає, то необхідно більш детально звернути увагу на певні місця, про які ми вам зараз і розповімо.

1. Транспортні болти.

Повинні бути обов’язково! Якщо болти раптом відсутні, відразу відмовляйтеся від товару. Ніякі пояснення і запевнення представника продавця можете навіть не слухати. Приміром, можуть сказати, що транспортні болти спеціально викручені перед передачею товару покупцеві, мовляв – це така безкоштовна послуга. Не вірте! Болти мають бути на місці усі. Ні один, ні два, а скільки покладено конструкцією пральної машини. Інформацію про кількість транспортних болтів, про їхнє розташування і видалення можна знайти в інструкції для експлуатації будь-якої пральної машини.

Транспортні болти завжди знаходяться на задній стінці пральної машини.

Зверніть увагу на те, що болти мають бути закрученими до кінця та рівно, у жодному разі не під нахилом. Якщо транспортні болти трохи нахилені в будь-який бік, це значить, що пральна машина піддалася удару, і бак змістився убік. Зазвичай таке буває при падінні навіть з невеликої висоти. Звичайно, у більшості випадків зсув бака може і не привести до поломки пральної машини, але ризикувати не варто. Баки на сучасних пральних машинах у більшості випадків виконані зі спеціального пластику, який від удару може тріскатися та навіть ламатися, що приведе в процесі експлуатації до витікання води.

Роздивіться кожний з транспортних болтів з близької відстані. Як правило, якщо такий болт уже відкручували, то на ньому можуть залишитися сліди. Виявивши такі сліди, теж сміливо відмовляйтеся від товару. Хто знає, навіщо відкручували транспортні болти? Може бути, ваша нова пральна машина вже побувала в ремонті.

2. Ніжки машини.

Кожна пральна машина має чотири регульовані ніжки з контргайками. Огляньте їх всі, не полінуйтеся нахилитися.

Покрутіть кожну ніжку, перевірте, щоб усі були не гнутими. Часто при видаленні заводського впакування можна спостерігати, що не тільки зігнуто ніжку пральної машини, але й навіть кут корпуса, на якому вона кріпиться, деформований. Такий недолік виникає після удару, коли, приміром, машину упустили при розвантаженні.

3. Лоток для завантаження мийних засобів.

Такий лоток є присутнім у будь-якій пральній машині. У нього засипається порошок, заливається кондиціонер, які напором води змиваються в бак у процесі прання.

Лоток для мийних засобів обов’язково робиться знімним. Знімається по різному на різних моделях. Десь потрібно нажати і потягнути, десь просто сильно потягнути.

Бачите, на малюнку обведена кнопочка, на яку потрібно натиснути і лоток легко вийметься з основного корпуса.

Після того як лоток вилучений, можна бачити таку картину:

Огляньте уважно даний прийомний отвір, понюхайте, чим звідти пахне. Ніяких слідів або запахів порошку бути не повинно! Інакше можна вважати, що машинкою вже користувалися.

4. Шланги.

Уважно огляньте шланги пральної машини. Особливо зливальний шланг для відкачування води з бака, що вже закріплений на корпусі і приєднаний до помпи. Зливальний шланг гофрований і дуже тонкий, що робить його нестійким до ушкоджень.

Заливний шланг знаходиться в комплекті і лежить, як правило, у барабані пральної машини. Він виготовлений з товстої гуми і зазвичай з ним усе в порядку.

5. Барабан.

Там крутяться і бовтаються наші з вами речі. Барабан виготовлений з нержавіючої сталі і має безліч отворів для циркуляції води. Отвори ці пробиті методом пресування і, якщо витягнути барабан з бака, можна побачити, що зовнішні краї отворів рвані та гострі. Іноді в процесі пресування може вийти так, що який-небудь з цих гострих країв опиниться з внутрішнього боку, тобто усередині бака, де і буде контактувати з нашими речами. Результат такого контакту, сподіваємося, пояснювати не потрібно. Крім того, металеві задирки можуть бути й у місцях зварювання з передньою та задньою стінкою барабана пральної машини. Що теж не дуже добре позначиться на речах.

Для того, щоб перевірити барабан пральної машини можна використати звичайні жіночі колготки. Просто згорніть їх грудкою і проведіть по всіх поверхнях і стиках барабана. Якщо колготки за щось зачепляться, то недолік є!

А як ще можна перевірити “пралку” при покупці?

Нову пральну машину можна увімкнути і частково перевірити її працездатність, не підключаючи до води та каналізації. Зробити це можна безпосередньо в торговельному залі, якщо забираєте машинку самі, або ж удома в момент доставки. Єдине обмеження, коли вашу машинку доставляють у холодну пору року, то включати в теплому приміщенні її відразу не можна.

Практично будь-яка пральна машина має спеціальний режим «Віджим», при якому не потрібне підключення до водопроводу. Якщо такий режим запустити, то буде працювати помпа і виконуватися обертання барабана на великих оборотах. А це вже, яка-ніяка, а перевірка працездатності.

Можна буде визначити, що помпа працює, програма виконується. Крім того, за наявністю або відсутністю вібрації на високих оборотах буде видно наскільки добре збалансований барабан пральної машини.

Продавці або представники доставки, звичайно, можуть бути незадоволені цією перевіркою. Будьте наполегливішими!

Після покупки необхідно відразу починати користуватися вашою пральною машиною. Ні через місяць, ні через тиждень, а відразу! Причому поганяти її потрібно на різних програмах і по кілька разів на день. А потрібно це, щоб максимально перевірити роботу і виявити будь-які недоліки поки не минуло 15 днів з моменту покупки. Поки цей строк не пройшов, покупець при виявленні будь-якого недоліку може й обміняти, і повернути пральну машину продавцеві.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: