date_range

Дата  Время

Працюймо разом, щоб підтримати країну

access_time18.11.2020

Як правильно чистити замшеве взуття

Як правильно чистити замшеве взуття

Замшеві туфлі або чобітки – це завжди красиво й елегантно. Але не всі зважуються на покупку замшевого взуття, адже чистити його не так вже і просто.

Не все так страшно, адже якщо знати, як доглядати за взуттям із замші, воно завжди буде в прекрасному стані. Існують різні способи очищення замші.

Щовечора, після приходу з вулиці, замшеве взуття необхідно чистити. Зробити це можна за допомогою щітки для взуття, змоченої в розчині води, мила і декількох крапель нашатирю. Після того, як ви прочистите взуття цією сумішшю, потрібно трохи протерти його холодною водою і залишити сохнути, але в жодному разі не біля батареї.

Якщо замшеві туфлі або чоботи трохи лисніють у деяких місцях, знову допоможе нашатир. Змочіть в нашатирному спирті ватяний тампон і протріть місця, що лисніють. Можна також потримати взуття над парою або потерти ластиком.

Плями із взуття із замші можна усунути бензином або тальком. Потрібно просто протерти забруднене місце бензином або посипати його тальком (він прекрасно поглинає жир). Після цього взуття треба залишити в спокої на кілька годин, а потім почистити щіткою.

Загрубілі та брудні місця на замшевому взутті можна також очистити, використовуючи молоко. Змішайте півсклянки молока з 2 краплями нашатирного спирту і 1 чайною ложкою харчової соди. Нанесіть розчин на місця забруднення, протріть. Взуття стане чистим.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: